Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

5,0/5 Hodnotenie

Prihlásenie

Jedno oko nezostane suché! Chráňte sa pred digitálnou únavou pomocou šošoviek Bausch + Lomb ULTRA




Poznáte to – celý deň sedíte pri počítači a pozeráte na svietiacu obrazovku, čo samo o sebe nie je pre oči ideálne.

Vedeli ste ale, že sa na ňu občas tak sústredíte, že zabúdate žmurkať? Schválne, koľkokrát ste žmurkli počas čítania tohto odseku?

Syndróm suchého oka,to je nedostatočná tvorba sĺz, spôsobená napríklad tým, že málo mrkáme. Pritom slzy sú pre naše oči životne dôležité: oko zvlhčujú, chráni, čistí a zaisťujú dobré videnie.

Existuje ale niekoľko spôsobov ako vysychaniu očí i digitálnej únave predísť – a jedným z nich sú aj zvlhčujúce kontaktné šošovky Bausch + Lomb ULTRA.

Ako spoznáte, že sú vaše oči “na suchu”?

V súčasnej dobe, keď trávime pred obrazovkami viac času ako kedykoľvek predtým sa syndróm suchých očí – spoločne s digitálnou únavou – stáva civilizačným problémom. Môže viesť k narušenému videniu aj potenciálnemu poškodeniu povrchu oka.

Paradoxom je, že suché oči veľa slzia, najmä pri dlhom pozeraní na obrazovku. Ďalšími symptómami sú rezanie, pálenie a svrbenie oka, pocit cudzieho predmetu, únava očí, začervenanie či problém so zaostrením. Pri zhoršení príznakov potom človek pociťuje svetloplachosť, zhoršené videnie a po čase aj bolesť hlavy. To už hovoríme o ťažkom syndrómu suchého oka. Ako sa ale pred tým všetkým môžeme chrániť, keď sa bez digitálnych obrazoviek niekedy skrátka nezaobídeme?

Prevencia, polovica úspechu

Očný sklovec i slzy sú z 99 % tvorené vodou. Preto je dobrou prevenciou syndrómu suchého oka správny pitný režim. Pomôcť môžu aj “umělé slzy”, neboli zvlhčujúce očné kvapky, ktoré poskytujú očiam okamžitú úľavu a redukujú začervenanie. Vhodné sú najmä kvapky na báze kyseliny hyalurónovej, ktoré majú dlhodobý hydratačný efekt.

Po práci s počítačom sa potom namiesto sedenia pri televízii či sledovanie telefónu choďte radšej prejsť – tým doprajete svojim očiam „prázdniny“.

Kontaktné šošovky pre digitálnu dobu

Syndrómom suchého oka sú často ohrození nositelia kontaktných šošoviek, pretože šošovky bráni toku a rozkladanie sĺz po povrchu oka. Pri ich nosení je tak riziko poruchy zvlhčenie až dvanásťkrát vyššia! V tom prípade je potrebné poobzerať sa po šošovkách, ktoré zadržiavajú vlhkosť. A presne také sú nové kontaktné šošovky Bausch + Lomb ULTRA sjedinečnou technológiou MoistureSeal.

Táto prelomová technológia využíva unikátny proces dvojfázovej polymerizácie, vďaka ktorej šošovky maximálne prepúšťajú kyslík a majú hlavne vysoký obsah vody. Zaisťujú 95 % zvlhčenie po celých 16 hodín a bránia vysychaniu šošovky, ktoré býva spôsobené práve nedostatočným žmurkaním. Chránia tak nielen zdravie vašich očí, ale poskytujú dlhotrvajúci komfort aj pri celodennom nosení.

Ak teda aj vy väčšinu dňa pozeráte do počítača, pozrite na e-shop VašeŠošovky a kúpte si šošovky Bausch + Lomb ULTRA.. Skvele idú do páru s roztokom Biotrue Multi-Purpose.

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.