Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

7 dôvodov, prečo s kontaktnými šošovkami dobre nevidíte

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 23. 6. 2022. Napísal/a: Lentiamo

Kupovanie nových kontaktných šošoviek a ich udržiavanie v perfektnom stave je každodenným životom všetkých, ktorí majú problémy so zrakom. Ale pozor! Už ste niekedy zažili rozmazané videnie so šošovkami, ktoré ste si práve kúpili? V tomto príspevku vysvetlíme dôvody, prečo sa táto otázka medzi našimi zákazníkmi často objavuje. 

Pri mnohých príležitostiach nám naši zákazníci povedali veci ako: „Moje oči s nasadenými kontaktnými šošovkami zle zaostrujú“ alebo „Moje videnie je s novými šošovkami  rozmazané.“ Myslíme si, že je čas skoncovať so všetkými týmito pochybnosťami, ktoré vám bránia pohodlne používať kontaktné šošovky.

Máte rozmazané videnie s novými kontaktnými šošovkami? Toto môžu byť dôvody

Nemusíte sa obávať, ak máte s novými kontaktnými šošovkami rozmazané videnie, je to niečo, čo sa dá ľahko vyriešiť a v Lentiamo vám poskytneme informácie, ktoré hľadáte. Máme rozsiahle skúsenosti v sektore okuliarov a sme popredná online optika na trhu, takže si môžete byť istí, že ste v dobrých rukách.

Skontrolujte, či nie sú kontaktné šošovky poškodené

Ako možno viete, existujú rôzne typy kontaktných šošoviek, a to nielen z hľadiska ich materiálov alebo výrobcu, ale aj z hľadiska odporúčanej periódy výmeny. Ako každý iný výrobok s dátumom spotreby, aj kontaktné šošovky majú obmedzenú dobu používania.

Keď sa blížia posledné dni použiteľnosti šošoviek, skontrolovali ste, či nie sú mierne poškodené? Ak áno, je čas začať nosiť nový pár. Toto sa môže stať jednoduchšie s mesačnými kontaktnými šošovkami, štvrťročnými kontaktnými šošovkami alebo kontinuálnymi kontaktnými šošovkami.

Ak chcete zistiť, či vaše kontaktné šošovky už nie sú v najlepšej kondícii, je to jednoduché: môžete začať pociťovať rozmazané videnie, suché oči a začervenanie ako hlavné príznaky. Nižšie vám o nich povieme viac:

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-1

Vyhnite sa nečistotám na šošovkách za každú cenu

Jedným z dôvodov, prečo môžete mať pri kontaktných šošovkách rozmazané videnie, je to, že ste ich neuložili do puzdra na kontaktné šošovky a neuchovávali ich v správnom roztoku na kontaktné šošovky. Špina je jedným z hlavných problémov ľudí, ktorí začínajú používať kontaktné šošovky, pretože nedostatok vedomostí ich vedie k tomu, že neprijmú potrebné opatrenia na ich udržanie v čistote.

Ak ide o zdravie očí a starostlivosť o oči, nezabúdajte, že ide o mimoriadne citlivú oblasť, takže je nevyhnutné, aby boli vaše šošovky uložené na bezpečnom mieste bez mikroorganizmov.

Ubezpečili ste sa, že predpis je správny?

Môže sa to zdať ako úplne základná chyba, ale môže sa to stať a určite to môže hrať úlohu pri rozmazanom videní pri kontaktných šošovkách. Zvyčajne je každé oko iné, takže potrebujete optometristu, aby určil, aká korekcia je vhodná pre obe vaše oči.

Možno budete musieť absolvovať vyšetrenie

Pravdepodobne to už viete, no vaše problémy so zrakom sa môžu časom zhoršiť. Preto sú absolútne nevyhnutné pravidelné kontroly, aby boli vaše kontaktné šošovky (a okuliare, ak ich nosíte) správne nastavené na vhodnú korekciu.

Zvyčajne sa to odporúča robiť raz alebo dvakrát do roka, aby ste skontrolovali, či je vaša situácia rovnaká alebo či sa niečo nezmenilo. Ak si neustále všímate problémy akéhokoľvek druhu, mali by ste ísť čo najskôr na vyšetrenie a vyriešiť ich.

Nasadili ste si kontaktnú šošovku do správneho oka?

Váš predpis je kľúčový a každé oko môže potrebovať inú korekciu, takže je dôležité, aby ste vždy vedeli, ktorá šošovka je pre ktoré oko vhodná. Takto budete vidieť jasne a vyhnete sa rozmazanému videniu s kontaktnými šošovkami.

Ako zistíte, ktorá kontaktná šošovka patrí do ktorého oka? Je to jednoduché! Ak máte puzdro na kontaktné šošovky, puzdro bude označené písmenom R (right - pravé) pre pravé oko a písmeno L (left - ľavé) pre ľavé oko.

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-2

Zabráňte suchým očiam a zvlhčujte ich

Suché oči sú jedným z hlavných dôvodov, prečo môžete mať s kontaktnými šošovkami rozmazané videnie, či už sú nové, alebo ich už nejaký čas nosíte. Okrem toho je zvlhčovanie dôležité aj pre pohodlie pri nosení šošoviek. Bez vlhkosti môžu šošovky spôsobovať nepohodlie alebo podráždenie.

Ak máte tento druh problémov s kontaktnými šošovkami opakovane, môžete si kúpiť očné kvapky pre príjemnejší zážitok z nosenia.

Rôzne typy problémov: problémy s binokulárnym alebo stredným videním

Možno ste prijali všetky správne opatrenia, ale je tiež možné, že pri kontaktných šošovkách môžete mať rozmazané videnie v dôsledku problémov so zrakom vyššieho stupňa ako krátkozrakosť alebo astigmatizmus. Dva jasné príklady sú binokulárne videnie alebo stredne rozšírené videnie.

Inými slovami, môžete jasne vidieť iba jedným okom alebo môžete potrebovať rôznu korekciu v závislosti na tom, ako ďaleko ste od objektu, na ktorý chcete zaostriť. V týchto prípadoch je najlepšie získať od svojho optika konkrétne odporúčanie, čo by ste mali správne vidieť.

Ako dlho trvá zvyknúť si na kontaktné šošovky?

Ak sa vám zmenil predpis a potrebujete si kúpiť nové kontaktné šošovky, uvedomte si, že môže trvať tri dni, kým si na ne vaše oko úplne zvykne. Nemalo by to byť príliš nepríjemné alebo otravné, ale pamätajte, že je to proces, ktorým musia prejsť vaše oči. Ak to neurobíte, mohlo by sa stať, že budete vidieť ešte horšie, pretože sa neprispôsobia vašim potrebám.

Samozrejme, akonáhle si na ne zvyknete, nezaznamenáte žiadne problémy, pokiaľ budete dodržiavať základnú rutinu starostlivosti. Potom sa už nebudete musieť obávať rozmazaného videnia s kontaktnými šošovkami.

Ak na druhej strane prešli viac ako tri dni a akékoľvek nepohodlie sa od prvého dňa nezlepšilo, je najlepšie ich prestať používať a navštíviť svojho optometristu, aby mohol znova posúdiť vašu situáciu a odporučiť vám iné riešenie, ktoré bude pre vás vhodné. Nikdy neohrozujte zdravie svojich očí a vždy počítajte s názorom špecialistov, ktorí vás nasmerujú na správnu cestu. Ak budete v tomto smere opatrný, pomôže vám to vyhnúť sa viacerým komplikáciám, ktoré nechcete, aby sa stali. Keď si vaše oči zvyknú na nové šošovky, sotva si spomeniete, že ich máte nasadené!

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-3

Nakúpte kontaktné šošovky v Lentiamo až o 50 % lacnejšie ako v bežnej optike!

Teraz, keď už viete všetko, čo potrebujete vedieť o rozmazanom videní s kontaktnými šošovkami vám chceme poskytnúť riešenie, ako si zaobstarať svoje kontaktné šošovky najjednoduchším možným spôsobom: z pohodlia vášho domova.

V Lentiamo máme rozsiahle skúsenosti v oblasti produktov starostlivosti o oči. Sme popredným internetovým obchodom v tomto sektore, pokiaľ ide o skvelý pomer ceny a kvality našich produktov. Nakupovaním na našej webovej stránke nájdete ponuky až o 50 % lacnejšie ako v bežných predajniach očnej optiky.

Ponúkame kontaktné šošovky širokej škály značiek, rôznych typov a periód výmeny, takže vždy nájdete tie, ktoré najlepšie vyhovujú vašim potrebám. Všetky naše produkty vždy spĺňajú najvyššie štandardy kvality a boli schválené Európskou úniou. Môžete nám dôverovať.

Navyše, nákupy nad 60 € a platbe vopred sú doručované zadarmo, takže neváhajte a využite príležitosť a nakúpte všetko, čo potrebujete! Vyberte si tie správne produkty a zabudnite na rozmazané videnie s kontaktnými šošovkami.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty