Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie okuliare pre srdcovitý tvar tváre

Napísal/a: Lentiamo 13. 12. 2023

Obsah

Rozmýšľali ste niekedy, aké okuliare najlepšie pristanú vašej tvári v tvare srdca? Optici v Lentiamo majú dobré správy! Aj keď existuje nespočetné množstvo štýlov, ktoré dobre ladia s vašimi črtami, zostavili sme za vás zoznam najlepších rámov pre srdcovitý tvar tváre..

Najskôr vám vysvetlíme, ako zistiť, či máte tvár v tvare srdca. Potom si môžete pozrieť naše štyri top odporúčania na okuliare. Ak teda hľadáte rámy, ktoré doplnia, potlačia alebo zvýraznia vaše srdcovité črty, čítajte ďalej.

Ako zistiť, či máte tvár v tvare srdca

bodkovaný obrys srdca okolo usmievajúcej sa tváre na znázornenie tvaru tváre

Široké čelo, výrazné lícne kosti a úzka alebo zužujúca sa čeľusť sú typickými znakmi srdcovitej tváre. Tu je niekoľko kľúčových znakov, ktorým je potrebné venovať pozornosť:

  • Čelo: Vaše čelo je širšie ako línia čeľuste a zvyčajne je najširšou časťou tváre. Môžete mať aj vdovský vrchol, teda, vlasovú líniu v tvare písmena V, ktorá je typická pre mnohé srdcovité tváre.
  • Lícne kosti: Vaše lícne kosti sú širšie a vyššie položené na vašej tvári, často sú dosť výrazné alebo také široké ako vaše čelo.
  • Čeluste a brada: Línia čeľuste sa smerom k brade zužuje pričom nemá hranaté zakončenia. Vaša brada je hranatá a smeruje do jedného bodu.

Celebrity s tvárou v tvare srdca

koláž Naomi Campbell, Cheryl Cole, Timothée chalamet

Na obrázku zľava doprava: Naomi Campbell1, Cheryl Cole2, Timothée Chalamet3

Aké okuliare sú najlepšie pre srdcovitú tvár?

Rámy, ktoré kontrastujú alebo zvýrazňujú črty srdca, sú skvelou voľbou.

Obdĺžnikové alebo okrúhle rámy kontrastujú so šikmými črtami srdca, aby dodali symetriu a rovnováhu stredu tváre. Ak chcete rámy, ktoré zvýraznia vaše črty, vyberte si také, ktoré nasledujú prirodzené uhly tvaru srdca. Napríklad, rámy s polovičnou obrubou (polorámové) alebo Cat Eye zvýraznia širšie čelo a lícne kosti.

Prečítajte si viac o našich odporúčaniach pre dioptrické okuliare na predpis pre tváre v tvare srdca nižšie.

Okrúhle okuliare

Hladké okraje okrúhlych okuliarov zjemňujú hranaté lícne kosti srdcovitej tváre. Rovnaké proporcie okrúhleho tvaru vytvárajú jemnosť, rovnováhu a symetriu.

Ray-Ban New Round 0RX3637V 2509 53

Nakupujte okrúhlych okuliarov

Okuliare s polovičnou obrubou (polorámové)

Ak chcete zvýrazniť svoj tvar tváre, srdcovité tváre by si mali vybrať okuliare s polovičnými rámami. U okuliarov, ktoré sa niekedy nazývajú tiež browline, ich horná polovica polorámov priťahuje oko smerom hore k najširšej časti vašej tváre. Spodná časť bez obruby je jemná a dobre sa hodí k špicatým bradám.

Armani Exchange 0AX1060 6000 55

Nakupujte okuliare s polovičnými rámami

Náš tip: Dvojfarebné okuliare môžu pôsobiť rovnako ako polorámové okuliare. S dvojfarebnými rámami môžete dosiahnuť rafinovaný a sofistikovaný vzhľad a zároveň si užívať ľahký a nenápadný vzhľad, ktorý ponúkajú polovičné rámy. Hľadajte štýly s tmavšími farbami na hornej polovici rámu a svetlejšími farbami na spodnej časti.

Okuliare Cat Eye

Okuliare Cat Eye majú široké línie ktoré dodávajú definíciu najširšej časti srdcovitej tváre. Dodávajú vizuálnu zaujímavosť a pracujú s prirodzenými kontúrami vašich líc. Väčšie rámy okuliarov Cat Eye prirodzene dopĺňajú uhly srdca.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Nakupujte okuliare Cat Eye

Obdĺžnikové okuliare

Obdĺžnikové okuliare pozostávajú z prirodzených uhlov, ktoré tvoria tento tvar. Dodávajú štruktúru a kontrast skrz stred vašej tváre. Obdĺžnikové rámy sú univerzálnou možnosťou pre srdcovité tváre.

Prada 0PR 17ZV 15J1O1 52

Nakupujte obdĺžnikové okuliare

Ďalšie štýly pre srdcovité tváre, ktoré môžete vyskúšať

Keďže väčšina tvárí v tvare srdca je širšia v oblasti čela, dobre sa k nim hodia väčšie štýly okuliarov. Experimentujte s veľkými rámami, aby ste zvýraznili svoj tvar tváre a očí. 

Ďalším štýlom, ktorý pristane tvári v tvare srdca, sú pilotské alebo aviator okuliare. Široká horná časť a úzka slzovitá spodná časť dopĺňajú prirodzené línie tváre.

Okuliare, ktoré potešia vaše srdce

Tí, ktorí majú tvár v tvare srdca, vyzerajú fantasticky v mnohých obľúbených štýloch a ich variáciách. Najlepšie rámy pre vašu tvár sú tie, ktoré predovšetkým vyhovujú vášmu osobnému štýlu. Prezrite si nášho užitočného sprievodcu nákupom dioptrických okuliarov, v ktorom nájdete viac tipov, napríklad na to, ako hľadať veľkosť rámu a ďalšie. 

Záverečné myšlienky od Lentiamo

Hoci sú tieto odporúčania len všeobecnými usmerneniami či pravidlami, môžu slúžiť ako východiskový bod pri výbere rámu pre srdcovitý tvar tváre.

Bez ohľadu na tvar vašej tváre je najdôležitejšie nájsť štýl, v ktorom sa budete cítiť pohodlne a ktorý si zamilujete na dlhé roky. Vyskúšajte rôzne dioptrické okuliare, ktoré vylepšia váš zrak a prirodzenú krásu.


Zdroje obrázkov

1. Just Jared
2. Hawt Celebs
3. InStyle

 

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty