Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie slnečné okuliare pre okrúhlu tvár

Napísal/a: Lentiamo 27. 6. 2023

Veľa ľudí s okrúhlou tvárou si vyberá slnečné okuliare, ktoré ich jemným rysom dodajú perspektívu, zvýraznia ich a vyváža. Ktoré rámy to umožňujú?

Pozor, spoiler! Neexistuje jeden presný typ slnečných okuliarov, ktorý by bol „najlepší“ pre určitý tvar tváre. Do úvahy treba vziať množstvo vecí. Ak chcete zvýrazniť určité rysy alebo ich naopak kontrastne odlíšiť, existuje veľa možností. V tomto článku vám pomôžeme určiť váš okrúhly tvar tváre, odporučíme vám modely slnečných okuliarov a vysvetlíme, prečo sú jednotlivé typy rámov vhodné. Poďme sa na ne pozrieť!

Ako zistiť, či máte okrúhlu tvár

obrys okolo okrúhleho tvaru tváre na bielom pozadí

Okrúhle tváre majú zvyčajne rovnaké proporcie po celom obvode s jemnejšími tvarmi a plnšími lícami. Všeobecne platí, že aj línia čeľustí je zaoblená bez ostrých línií. Tu sa dozviete, či máte okrúhlu tvár:

  • Zmerajte proporcie: Zmerajte si šírku a dĺžku tváre. Hlavnou charakteristikou okrúhlej tváre je, že šírka je približne rovnaká ako dĺžka.
  • Skontrolujte lícne kosti a líniu čeľuste: Okrúhle tváre majú obvykle jemne zakrivené lícne kosti a plnšie líca. Línia čeľustí býva menej výrazná a skôr zaoblená ako hranatá.
  • Zoberte do úvahy čelo a bradu: Okrúhle tváre majú často o niečo širšie čelo a brada býva skôr zaoblená ako špicatá alebo hranatá.

Celebrity s okrúhlou tvárou

koláž queen latifah, chrissy teigen a ed sheeran.

Na fotografii zľava doprava: Queen Latifah1, Chrissy Teigen2, Ed Sheeran3.

Aké slnečné okuliare sú najlepšie pre okrúhlu tvár?

Ľuďom s okrúhlou tvárou sa môžu páčiť rámy, ktoré kontrastujú s ich jemnými rysmi. Skvelou voľbou sú hranaté rámy a výrazné línie obdĺžnikových a štvorcových okuliarov. Vysoké a nadmerné okuliare dodajú šírke okrúhlej tváre kontrast.

Pozrite sa na naše odporúčanie pre ľudí s okrúhlymi tvárami:

Obdĺžnikové alebo štvorcové slnečné okuliare

Dobre sa hodia akékoľvek rámy s rovnými líniami alebo hranatými stranicami. Línia rámov kontrastuje s jemnými rysmi okrúhlej tváre a dodáva jej zaujímavosť a rozmer. Wayfarers sú štvorcové slnečné okuliare s rovnými tvarmi, ktoré môžu opticky zúžiť plnšie líca.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Kúpiť štvorcové slnečné okuliare


Cat eye slnečné okuliare

Vonkajšie okraje cat eye slnečných okuliarov, ktoré sa dvíhajú nahor, vytvárajú v tvári liftingový efekt, takže tvár vyzerá dlhšia a štíhlejšia. Zvažujúce sa línie tiež dokonale vyvažujú mäkké obrysy okrúhlej tváre.

Chiara Ferragni CF 7006/S 807 IR 53

Kúpiť cat eye slnečných okuliarov


Nadmerné slnečné okuliare

Veľké slnečné okuliare nadmerných rozmerov môžu byť skvelou voľbou pre okrúhle tváre. Vyššie rámy poskytujú väčšie krytie a pomáhajú vytvoriť ilúziu predĺženia. Na dosiahnutie lichotivého efektu hľadajte také, ktoré siahajú až k najširšej časti tváre.

Hugo Boss 1386/S 086 HA 51

Geometrické slnečné okuliare

Slnečné okuliare s ostrejšími hranami a uhlami členia šikmé línie okrúhlych tvárí. Línie kontrastujú s rôznymi časťami tváre, ako sú líca a spánky.

Ray-Ban Hexagonal RB3548N 002/58 51

Skvelá voľba pre okrúhle tváre

Každá tvár je trochu iná, dokonca aj tá okrúhla! Spoznajte svoje rysy, dôverujte svojmu inštinktu a vyberte si rámy, ktoré vám pristanú.

Ak ste už zistili, že máte okrúhlu tvár, ale stále potrebujete poradiť, preskúmajte sprievodcu slnečnými okuliarmi. Ponúka bohatú inšpiráciu a okrem iných užitočných tipov sa zaoberá témami, ako sú materiály šošoviek a farby, ktoré sa hodia k vášmu odtieňu pleti.

Na záver od Lentiamo

Nezabudnite, že sa jedná o všeobecné odporúčanie slnečných okuliarov pre okrúhle tváre. Pri výbere najlepšieho modelu pre vás hrajú dôležitú úlohu osobné preferencie. Vyskúšajte si rôzne štýly a vyberte si také rámy, v ktorých sa cítite sebavedomo.

Prečítajte si viac

Nie ste si istí, či máte okrúhlu tvár? Pozrite sa na slnečné okuliare pre iné typy tváre, napríklad na najlepšie slnečné okuliare pre oválnu tvár alebo na najlepšie slnečné okuliare pre tvár v tvare srdca.


Zdroje snímků

1. POPSUGAR
2. Cosmopolitan
3. Forbes

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty