Náš tovar môžete vyzdvihnúť neďaleko vašej lokality na výdajných miestach.

Prihlásenie

Najlepšie slnečné okuliare pre srdcovitý tvar tváre

Napísal/a: Lentiamo 1. 6. 2023

Premýšľali ste niekedy, aké slnečné okuliare najlepšie zodpovedajú vášmu tvaru tváre? Tvári v tvare srdca pristanú modely, ktoré pridávajú na šírke spodnej polovici tváre. Prípadne rámy, ktoré dopĺňajú prirodzené uhly čela, líc a čeľustí, môžu vytvoriť harmonický a lichotivý vzhľad.

Aký štýl slnečných okuliarov je najlepší? Neexistuje presný návod alebo vzorec, podľa ktorého by bolo možné nájsť dokonalé slnečné okuliare pre každý tvar tváre. Existuje však niekoľko užitočných odporúčaní, ktoré vám pomôžu nájsť okuliare, ktoré doplnia alebo zvýraznia rysy vašej tváre! V tomto článku vám pomôžeme rozpoznať srdcovitý tvar tváre, odporučíme vám štýly slnečných okuliarov a vysvetlíme, prečo sa ten konkrétny typ k nemu hodí.

Ako zistiť, či máte srdcovitý tvar tváre?

obrys okolo tváre v tvare srdca na modrom pozadí

Srdcovité tváre sa vyznačujú širším čelom, úzkou čeľusťou a štíhlou alebo špicatou bradou. Niekedy majú ľudia charakteristickú líniu vlasov v tvare písmena V. Tu sa dozviete, ako spoznať, či máte srdcovitý tvar tváre:

  • Skontrolujte šírku čela: Srdcovitý tvar tváre má obvykle širšie čelo v porovnaní s bradou a čeľusťou. Pokiaľ si nie ste istí, zmerajte si čelo a líniu čeľuste v ich najširších častiach.
  • Všimnite si umiestnenie lícnych kostí: Srdcovitý tvar tváre má často širšie lícne kosti umiestnené vyššie na tvári.
  • Pozrite sa na líniu vlasov: Srdcovitý tvar tváre má obvykle, ale nie vždy, líniu vlasov v tvare písmena V, ktorá ústi do bodu uprostred čela.
  • Sledujte líniu čeľustí: Srdcovitý tvar tváre má obvykle úzku, niekedy špicatú bradu, ktorá tvorí spodnú časť srdca.

Celebrity so srdcovitým tvarom tváre

koláž halle berry, lupita nyong'o a reese witherspoon

Na fotografii zľava doprava: Halle Berry1, Lupita Nyong'o2a Reese Witherspoon3.

Aké slnečné okuliare sú najlepšie pre srdcovitý tvar tváre?

Slnečné okuliare, ktoré kontrastujú alebo zvýrazňujú srdcovité rysy, sú často skvelou voľbou.

Srdcovitým tváram pristanú modely, ktoré kontrastujú so širším čelom a lícnymi kosťami. Obdĺžnikové alebo okrúhle rámy so širokou spodnou časťou vytvárajú symetriu a dodávajú rovnováhu zhora nadol.

Na druhú stranu obrúčky, ktoré presne kopírujú prirodzené srdcovité krivky, sú výrazne lichotivé. Letecké okuliare a okuliare typu wayfarer zvýrazňujú širšie čelo a štíhlejšie čeľuste. Pozrite sa na naše odporúčania pre ľudí so srdcovitým tvarom tváre tu:

Cat eye slnečné okuliare

Slnečné okuliare cat eye majú zdvihnuté rámy s výraznými hranami, ktoré sa na spánkoch rozširujú. Tieto okuliare sa dobre hodia pre srdcovitý tvar tváre, pretože priťahujú pozornosť k jeho hornej polovici. Zaoblené slnečné okuliare typu cat eye taktiež dodávajú šírku dolnej polovici tváre, čím vytvárajú vyvážený vzhľad.

Lentiamo ELISKA HAVANA BROWN

Kúpiť slnečné okuliare cat eye


Okrúhle slnečné okuliare

Okrúhle slnečné okuliare v akejkoľvek veľkosti sú skvelou voľbou. Jemne zakrivené hrany zjemňujú hranaté línie srdcovitého tvaru tváre. Kruhový rozmer vytvára jemnosť, rovnováhu a symetriu.

Meller NYASA AMBER SEA

Kúpiť okrúhle slnečné okuliare


Pilotské slnečné okuliare

Letecké alebo pilotné slnečné okuliare sú klasickým modelom, ktorý sa dobre hodí na tvár v tvare srdca. Široká horná časť obrúčok kopíruje šírku čela, zatiaľ čo slzovitý tvar šošoviek dopĺňa prirodzené línie brady.

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Kúpiť pilotné slnečné okuliare


Wayfarer slnečné okuliare

Klasický tvar wayfarer vyzerá dobre takmer na každom. Výrazný tvar obráteného lichobežníka sa hodí najmä k srdcovitým tvarom tváre, ktorý často pripomína obrátený trojuholník. Novšie, módne verzie majú obdĺžnikové rámy so širšou spodnou časťou, ktoré vyvažujú užšiu bradu.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Kúpiť obdĺžnikové slnečné okuliare

Nasledujte svoje srdce

Nezabudnite, že každá tvár je rôzna a každý srdcovitý tvar je jedinečný. Nebojte sa dôverovať svojim inštinktom a vyberte si rámy, ktoré sa vám naozaj páčia.

Na výbere slnečných okuliarov sa podieľajú aj osobné preferencie, farba vlasov, odtieň pleti a mnoho ďalších faktorov.

Na záver od Lentiamo

Výber slnečných okuliarov, ktoré sa hodia na srdcovité tváre, môže dodať vašej tvári vyváženosť alebo zvýrazniť jej prirodzené rysy. Nezabudnite, že slnečné okuliare by mali predovšetkým chrániť, byť pohodlné a umožňovať vám cítiť sa čo najlepšie. Experimentujte s rôznymi štýlmi a tvarmi, aby ste zistili, v čom sa cítite najistejšie.


Zdroje obrázkov

1. Oprah Daily
2. Vogue
3. InStyle

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty