Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie okuliare pre okrúhlu tvár

Napísal/a: Lentiamo 13. 11. 2023

Pri hľadaní najlepších okuliarov pre okrúhlu tvár si mnohí ľudia myslia, že existuje len jeden alebo dva štýly okuliarov, ktoré sú pre tento typ tváre vhodné. Naopak, na okrúhlych tvárach vyzerá skvele množstvo okuliarov. Všetko je to o osobných preferenciách a o tom, v čom sa cítite dobre. Svoj výber môžete zúžiť tým, že zvážite rôzne faktory, ktoré zvýraznia alebo naopak zjemnia vaše jedinečné črty.

V tomto článku vám vysvetlíme, ako rozpoznať okrúhly tvar tváre, odporučíme vám niektoré okuliare, ktoré sa zvyčajne hodia k okrúhlym tváram, a vysvetlíme, prečo každý z vybratých rámov môže vyzerať dobre.

Ako zistiť, či máte okrúhlu tvár

obrys okrúhlej tváre na neutrálnom pozadí

Okrúhle tváre majú spravidla plnšie líca a jemné črty. Ak chcete zistiť, či máte okrúhlu tvár, zamerajte sa na tieto charakteristiky:

  • Proporcie tváre: Zmerajte si šírku a dĺžku tváre. Kľúčovým ukazovateľom okrúhlej tváre je, keď sa šírka tváre približne rovná jej dĺžke.
  • Lícne kosti a čeľusť: Okrúhle tváre majú zvyčajne jemne zakrivené lícne kosti a plnšie líca. Línia čeľuste je menej výrazná a býva viac zaoblená než hranatá..
  • Čelo a brada: Okrúhle tváre majú často o niečo širšie čelo a brada je zvyčajne skôr zaoblená než špicatá alebo hranatá.

Celebrity s okrúhlou tvárou

Koláž Seleny Gomez, Kirsten Dunst, a Jonaha Hilla

Na obrázku zľava doprava: Selena Gomez1, Kirsten Dunst2, Jonah Hill3

Aké okuliare sú najlepšie pre okrúhly typ tváre?

Ak máte okrúhly tvar tváre, možno budete chcieť zvážiť nákup okuliarov na predpis, ktoré budú kontrastovať s vašimi jemnými črtami. Obzvlášť dobre fungujú hranaté štýly s výraznými líniami, akými sú sú obdĺžnikové a štvorcové rámy. Predimenzované rámy alebo výrazné farby môžu pôsobiť lichotivo. Tu je niekoľko odporúčaných štýlov okuliarov pre okrúhle tváre:

Okuliare Wayfarer

Rovné línie obdĺžnikových okuliarov sa dobre hodia k okrúhlym tváram. Hranaté kontúry vytvárajú kontrast tým, že dodávajú stredu tváre výraznú líniu. Zvážte klasické okuliare v štýle Wayfarer, ktoré majú zvyčajne diagonálne línie, ktoré pomáhajú rozbiť efekt plnšej tváre.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 8225 50

Nakupujte Ray-Ban


Farebné okuliare

Ak preferujete dodať svojim črtám kontrast, skvelou voľbou sú výrazné a farebné okuliare. Jasné farby a žiarivé vzory odpútavajú pozornosť od kontúry tváre a upriamujú pozornosť na okuliare. Vyskúšajte farebné rámy, ktoré vyniknú na pozadí vašej okrúhlej tváre!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Nadrozmerné okuliare

Nadrozmerné rámy okuliarov sú skvelou voľbou pre okrúhle tváre. Zatiaľ čo sa užšie typy tváre často nedokážu prispôsobiť väčším rámom, okrúhle tváre vyzerajú fantasticky v rôznych nadrozmerných štýloch bez ohľadu na tvar alebo štýl rámu. Vyberte si štýly, ktoré siahajú po najširšiu časť vašej tváre, aby ste dosiahli zoštíhľujúci a lichotivý vzhľad. 

Vyskúšajte si nadrozmerné verzie štýlov, ktoré sú najpopulárnejšie práve pre okrúhly typ tváre, ako napríklad nadrozmerné okrúhle okuliare.

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Nakupujte okrúhle okuliare


Okuliare Cat Eye 

Okuliare Cat Eye (mačacie) vyzerajú obzvlášť lichotivo na okrúhlych tvárach vďaka svojmu hranatému a dohora nadvihnutému dizajnu rámov. Pri mnohých štýloch Cat Eye okuliarov spodná časť rámu kopíruje zaoblené línie čeľuste a líc a vyvýšené horné hrany priťahujú oko smerom nahor, čím opticky pozdvihujú tvár a lícne kosti.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Nakupujte okuliare cat eye 


Akým okuliarom sa vyhnúť pri okrúhlej tvári

Hoci pre okrúhle tváre nie sú žiadne okuliare nevhodné, niektoré rámy okuliarov nemajú ľudia s týmto typom tváre radi.

Malé rámy okuliarov môžu na okrúhlej tvári pôsobiť neprimerane. Ak je vaším cieľom zjemniť plnosť tváre, malé rámy môžu spôsobiť, že líca budú vyzerať plnšie a širšie.  

Okrúhle tváre v správnych okuliaroch 

Je dôležité si uvedomiť, že tvár každého človeka je jedinečná a takisto sú unikátne aj jej okrúhle tvary! Pri výbere rámov dioptrických okuliarov dôverujte svojmu inštinktu. Vyskúšanie si rôznych štýlov vám pomôže nájsť dioptrické okuliare, s ktorými sa budete cítiť sebaisto a pohodlne. Či už chcete zvýrazniť alebo zjemniť svoje črty, určite nájdete tie správne okuliare na predpis.

Ak chcete získať ďalšie rady, preskúmajte nášho sprievodcu nákupom dioptrických okuliarov, ktorý ponúka poznatky o materiáloch okuliarových šošoviek, vhodných odtieňoch pre váš odtieň pleti a ďalšie užitočné tipy.

Na záver od Lentiamo

Hoci sú tieto rady len všeobecnými odporúčaniami, môžu slúžiť ako východzí bod pri výbere rámu pre okrúhlu tvár.

Najlepšie okuliare pre okrúhlu tvár sú tie, v ktorých sa cítite dobre a ktoré vyhovujú vášmu osobnému štýlu. Preto sa do toho pustite, vyskúšajte rôzne tvary a vyberte si dokonalý rám, ktorý zvýrazní vašu prirodzenú krásu. Okuliarovému lovu zdar!


Zdroje obrázkov

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty