Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Make-up a kontaktné šošovky. Samé pre, žiadne proti

Dobre vidieť alebo byť krásna? To, že nosíte kontaktné šošovky, neznamená, že sa nemôžete líčiť. Že ste znevýhodnená oproti ženám, ktoré vidia dobre. Stačí dodržať niekoľko pravidiel. Tri sú základné a nie sú vôbec zložité.

Pravidlo prvé: Najskôr šošovky, potom líčenie

Nestane sa tak, že na seba pri líčení neuvidíte. Rovnako tak nehrozí, že si pri nasadzovaní šošovky zanesiete riasenku alebo púder do oka a spôsobíte si zápal.

Niektoré ženy si na líčenie zaobstarajú okuliare. S obyčajnými rámikmi, lacné, také, ktoré majú svoje miesto len na nočnom stolíku. Šošovky si nasadzujú až po nalíčení. Skúste oba spôsoby, pri druhom ale pozor. Stačí sa jemne obtrieť šošovkou napríklad o nalíčené riasy a problém je na svete.

Pravidlo druhé: Kvalita predovšetkým. Kto šetrí, má za troch, pri šošovkách neplatí

Nezabudnite – ide o oči. Akú kozmetiku zvoliť, aby si s kontaktnými šošovkami čo najlepšie sadla? V ideálnom prípade je označená ako „oftalmologicky testovaná“, neplatí ale samozrejme, že takto neoznačená kozmetika je nekvalitná a patrí hneď do koša.

Pravidlo tretie: Pri odličovaní je to naopak. Najskôr šošovky, potom make-up

Ak pri líčení odporúčame najskôr nasadiť šošovky a až potom aplikovať make-up, pri odličovaní sa snažte o postup opačný – najskôr vyberte šošovky a potom za pomoci šetrných, najlepšie hypoalergénnych prostriedkov, odstráňte líčidlá.

Ideálnym prípravkom na odstránenie očného make-upu je taký, ktorý neobsahuje oleje.

Líčenie s kontaktnými šošovkami v kocke:

Často vymieňajte kozmetické prípravky a pomôcky – riasenku raz do mesiaca, očnú linku raz za štvrť roka, tiene vždy po pol roku. Nezabudnite, vaše oči sú s kontaktnými šošovkami zraniteľnejšie, viac im hrozia zápaly a infekcie – neprekračujte preto odporúčanú dobu trvanlivosti kozmetiky.

Vyvarujte sa kontaktu šošovky a líčidiel – nenanášajte riasenku od korienkov rias, ale odprostred, vyvarujte sa používaniu prípravkov, z ktorých sa môžu odlupovať malé čiastočky, ktoré by mohli šošovky poškodiť.

V prípade začervenania či pálenia očí sa pokúste bez make-upu obísť. Ak pretrvávajú ťažkosti aj naďalej, navštívte svojho kontaktológa.

Nezabudnite, oči máte iba jedny na celý život. Žiadna druhá šanca neexistuje.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty