Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

Ako odstrániť prilepenú šošovku z oka

Máte problém, pretože ste svoje kontaktné šošovky nosili dlhšie, ako by ste mali? Rozumieme. Nebojte sa, je to niečo, čím si mnohí z nás prešli a riešenie je jednoduchšie, ako by sa mohlo zdať. Ste na správnom mieste; tu zistíte ako odstrániť prilepenú kontaktnú šošovku, ktorá sa nedá vybrať z oka. Pokračujte v čítaní tohto príspevku, ktorý sme pre vás v Lentiamo pripravili!

Sme popredná online optika, takže to nie je prvýkrát, čo jeden z našich zákazníkov potrebuje našu pomoc pri riešení nepríjemnej situácie, ako je táto. Ak budete postupovať podľa našich rád a budete mať vždy po ruke tie správne produkty, zabezpečíte, že to zostane len anekdotou a už sa to nebude opakovať. Čo robiť, ak sa kontaktná šošovka po prilepení na oko nedá vybrať?

Zachovajte pokoj. Kontaktná šošovka nezostane v oku navždy. Zhlboka sa nadýchnite apostupujte podľa krokov nižšie, aby ste sa naučili, ako odstrániť prilepenú šošovku, ktorá sa nedá vybrať z oka.

  • Najprv si umyte dôkladne ruky a postavte sa pred zrkadlo s primeraným osvetlením, aby ste si dobre videli na oko.
  • Skúste lokalizovať kontaktnú šošovku v oku nepretržitým žmurkaním a pokúste sa ju posunúť ukazovákom smerom k stredu oka.
  • Ak je kontaktná šošovka prilepená, pravdepodobne je vysušená, a preto je náročné ju z oka vybrať. Na zvlhčenie oka a uľahčenie a spríjemnenie procesu môžete použiť očné kvapky.
  • Keď sú vaše oči a šošovky dostatočne zvlhčené, je čas použiť najzákladnejší trik na odstraňovanie kontaktných šošoviek, ktorý sa všetci naučíme počas prvých dní nosenia kontaktných šošoviek: jemne ich pritlačte končekmi prstov, aby sa neroztrhli.

Putting in eye drops

A je to! Ako môžete vidieť, ako odstrániť zaseknutú kontaktnú šošovku, ktorá sa nevysunie, nie je také zložité, ako ste si pôvodne mysleli. Základom je pochopiť, že je to pomerne bežná situácia,že si ňou prešlo veľa ľudí a že riešením je hlavne neprepadať úzkosti.

Urobte potrebné opatrenia, aby ste sa vyhli zaseknutiu šošoviek

Ako sa hovorí, „prevencia je lepšia ako liečba“. Keď začnete nosiť kontaktné šošovky, je normálne veľmi si dávať pozor na svoje návyky pri nosení kontaktných šošoviek,ale niekedy sa občas vyskytnúnedorozumenia a omyly. Môžete šošovky nechať v očiach keď idete spať a neuvedomujete si to, nosiť ich dlhšie, ako ste plánovali, alebo tráviť viac času mimo domova, ako ste predpokladali.

Po určitom čase môžete tiež urobiť určité kroky v rámci starostlivosti o kontaktné šošovky ako samozrejmosť. Je ľahké vidieť, ako môže nastať ktorýkoľvek z týchto scenárov.

Čo môžete urobiť, aby ste si nerobili starosti s odstránením prilepenej kontaktnej šošovky? Majte vždy po ruke to správne príslušenstvo. Malá fľaštička očných kvapiek, roztoku a puzdrá na kontaktné šošovky nezaberú veľa miesta. Najlepšie je tiež zaradiť ich do predpokladaného plánu nosenia, aby boli vždy po ruke.

Dávajte pozor na svoje oči, aby ste predišli ich poraneniu

Nezabúdajte, že oči sú jednou z najcitlivejších oblastí tela a zaslúžia si osobitnú pozornosť, najmä pri používaní produktov, ktoré sú priamo kontakt s nimi.

Používanie kontaktných šošoviek nezodpovedne bude nielen znamenať, že budete musieť hľadať riešenia problémov, ako je napríklad odstránenie prilepenej kontaktnej šošovky, ale tiež to bude znamenať, že si môžete ľahko poškodiť zrak, napr. poškodením rohovky, podráždením alebo podobne. Ak sa zranenia vyskytujú opakovane, vyžadujú si pozornosť špecialistu.

Ak nemôžem odstrániť prilepenú kontaktnú šošovku, bude ju musieť odstrániť optik?

Na odstránenie zaseknutej kontaktnej šošovky by ste nemali navštevovať svojho bežného optometristu. Ako sme vysvetlili, ak dokážete zachovať pokoj a postupovať podľa krokov uvedených na začiatku článku, kontaktnú šošovku budete môcť vybrať bez väčších komplikácií.

Ak však bola prilepená mnoho hodín a výrazne vyschla, šošovka sa môže zlomiť a úlomok môže zostať vnútri oka. To by sťažilo odstránenie fragmentu.

Ak sa vám to stane, bude najlepšie, ak to necháte v rukách svojho dôveryhodného odborníka, pretože ďalšie dotýkanie sa oka situáciu len zhorší. V Lentiamo chápeme, že to môže byť nepríjemné a dráždivé, ale mali by ste sa o to postarať, než aby ste sa vystavovali jednému z vyššie uvedených zranení tým, že by ste sa šošovku pokúšali dostať von. Woman trying to remove stuck contact lens

Potrebujete nové kontaktné šošovky alebo príslušenstvo? Kúpte si ich online na Lentiamo

Veríme, že tento príspevok o tom, ako odstrániť v oku prilepenú kontaktnú šošovku, ktorá sa nedá vybrať bol užitočný a že sa tomu v budúcnosti budete môcť vyhnúť. Potrebujete nejaké príslušenstvo, aby sa to už neopakovalo? Lentiamo je vaša dôveryhodná online optika.

Na našej webovej stránke nájdete širokú škálu produktov pre starostlivosť o vaše oči. Môžete si ich kúpiť z pohodlia domova až o 50 % lacnejšie ako v bežných optikách. Jednoducho si objednajte svoje okuliare alebo kontaktné šošovky na predpis a už o pár dní si budete môcť užívať perfektné videnie.

Okrem toho získate bezplatnú dopravu pri objednávkach nad 60 € pri platbe vopred. Využite túto príležitosť a nakúpte všetko potrebné s maximálnou úsporou. Spolupracujeme s poprednými značkami v tomto sektore, takže kvalita nie je nikdy ohrozená. Dúfame, že vám môžeme pomôcť!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty