Lentiamo má narodeniny! Zľavy až 40 %

Prihlásenie

7 najväčších trendov v oblasti slnečných okuliarov v roku 2024

Napísal/a: Lentiamo 24. 2. 2023

Obsah

Slnečné okuliare sú jedným z doplnkov, ktoré by ste mali mať vždy po ruke. Nielenže sú štýlové, ale pomáhajú chrániť oči pred škodlivými slnečnými lúčmi.

Nadmerné rozmery, farebnosť a nápaditosť - to je len niekoľko slov, ktorými by sme opísali trendy slnečné okuliare v roku 2024.

Chcete sa dozvedieť viac o najnovších modeloch pre ženy a mužov? Sledujte, čo je populárne a štýlové, a získajte tipy na slnečné okuliare od odborníkov z Lentiamo!

Ako sme vybrali hlavné trendy medzi slnečnými okuliarmi na rok 2024

  • Prieskum - Prezreli sme si trendy návrhárov, pozreli nespočetné množstvo nových filmov a seriálov, prehľadali sociálne siete a vydali sa do ulíc, aby sme zistili, čo nosia celebrity, influenceri aj bežní milovníci módy.
  • Bestsellery - Preskúmali sme naše bestsellery, aby sme zistili, aké slnečné okuliare sú tými preferovanými.
  • Hodnotenie zákazníkov - Prešli sme aj recenzie, aby sme zistili, ako zákazníci hodnotia niektoré z obľúbených produktov našich štylistických redaktorov.

1. Slnečné okuliare štítového tvaru

jennifer lopez red shield sunglasses

Image source: instagram.com/jlo

Či sa nám to páči alebo nie, móde začiatku milénia sa nevyhneme. Sme však radi, že sa vracia najmä jeden doplnok: slnečné okuliare štítového tvaru. Vylepšené modely na rok 2024 sa vyznačujú väčšími rozmermi a čistejšími líniami ako ich predchodcovia.

Kto iný by mal preniesť Y2K do súčasnej doby ako Jennifer Lopez? Rámy štítového tvaru dokonale zapadajú do živého maximalistického šatníka J.Lo.

Tipy na styling slnečných okuliarov štítového tvaru:

Slnečné okuliare štítového tvaru sú úplne výnimočným doplnkom. Vyzerajú skvele na každom! Kľúčom k stylingu štítových okuliarov je nosiť ich sebavedome. Vyskúšajte ich s oversized sakom, nohavicami alebo svetrom, aby ste dosiahli kompletný vzhľad.

Naše odporúčania na okuliare štítového tvaru:

2. Športové slnečné okuliare

bella hadid in sport sunglasses riding in car

Image source: instagram.com/bellahadid

Športové slnečné okuliare sú tu navždy. Tento trend medzi okuliarmi si v posledných rokoch získal obľubu a teraz patrí k stáliaciam šatníku. Najnovšie verzie športových rámov predstavujú klasický zaoblený štýl so zjednodušenými a módnejšími profilmi.

Zabudnite na tradičné športové slnečné okuliare, ktoré sa nosia iba pri jazde na bicykli alebo behu. Modelka Bella Hadid nosí športové okuliare s kvetinovým topom: ideálny outfit na cestu do obchodu alebo do posilňovne.

Tipy na styling športových okuliarov:

Športové slnečné okuliare sa hodia k akémukoľvek „atletickému“ oblečeniu, ale podľa nás vyzerajú obzvlášť dobre so štruktúrovanými kúskami, ktoré kontrastujú s ich zaoblenými hranami. Vyskúšajte jednofarebný outfit, aby ste s týmito módnymi slnečnými okuliarmi urobili dojem.

Naše odporúčania na športové slnečné okuliare:

3. Retro tónované sklá

alexa chung wearing blue coat and '70s style sunglasses

Image source: instagram.com/alexachung

Tento rok sme si obľúbili atmosféru 70. rokov. Táto retro farebná paleta zahŕňa odtiene teplej žltej, zemitej hnedej a detskej modrej. Gradálne šošovky v rade siluet sú tiež trendom.

Tónované šošovky majú úplne iný vzhľad ako tmavé šošovky. Nielenže zvýrazňujú oči, ale priťahujú pozornosť k celej tvári. Ide o úžasný trend slnečných okuliarov, ktorý bol videný na britskej módnej osobnosti Alexa Chunga.

Tipy na styling slnečných okuliarov s tónovanými sklami:

Pre dokonalý vzhľad si k tónovaným šošovkám oblečte dobre sediace nohavice. Len nezabudnite: aj keď vás možno láka vziať si pravé vintage slnečné okuliare, majte sa na pozore! Staršie modely nemusia byť vybavené kvalitnými UV filtrami. Zistite, akú úroveň ochrany pred UV žiarením pre svoje sklá vybrať.

Naše odporúčania na slnečné okuliare s tónovanými sklami:

4. Klasické čierne slnečné okuliare

daniel kaluuya squatting on staircase with black sunglasses

Image source: instagram.com/danielkaluuya

Čierne slnečné okuliare sú ideálnym doplnkom pre každú aktivitu, od pláže po klub. Klasické čierne okuliare sú univerzálne, večne cool a nikdy sa neomrzia. V móde sú všetky tvary a materiály, od kovových rámov až po tie nadrozmerné.

Slávny britský herec Daniel Kaluuya, známy z filmov ako Black Panther, Uteč alebo Nie, nie, je jedným z tých, ktorí sa vracajú k základom šatníka a nosia elegantné čierne slnečné okuliare.

Tipy na styling čiernych slnečných okuliarov:

Čierne slnečné okuliare sa hodia ku každému oblečeniu. Nadmerné čierne rámy si vziať obliecť k teplákom a teniskám. Prípadne ich môžete nosiť k akémukoľvek formálnemu oblečeniu a dodať mu tak na elegancii.

Naše odporúčanie na klasické čierne slnečné okuliare:

5. Cat eye alebo harlekýnske rámy

ashley park and lily collins wearing cat eye sunglasses in car

Image source: instagram.com/ashleyparklady

Ktoré slnečné okuliare sú najnadčasovejšie? Rozhodne sú to klasické cat eye, pôvodne známe ako harlekýnske rámy, boli inšpirované rozmarnými tvarmi tradičných harlekýnskych masiek. V roku 2024 sa zamerajte na rafinované, elegantné línie.

Tieto módne slnečné okuliare nosia aj Ashely Park a Lily Collins. Slnečné okuliare zo seriálu Emily in Paris prišli opäť do módy s vydaním poslednej sezóny seriálov na Netflixe. Herci v seriáli sa nevyhýbajú kombinácii elegantného parížskeho štýlu s odvážnymi americkými trendmi.

Tipy na styling cat eye slečných okuliarov:

Slnečné okuliare cat eye sa hodia k mnohým typom tváre. Hranaté rámy zvýraznia ostrejšie rysy tváre a podčiarknu lícne kosti, zatiaľ čo oblejšie rámy sa hodia pre tie s jemnejšími rysmi.

Naše doporúčania na cat eye slnečné okuliare:

6. Vylepšený tvar pilotských okuliarov

jude bellingham in front of neutral background with brown aviator sunglasses

Image source: instagram.com/judebellingham

Trendy slnečné okuliare, ktoré nikdy nevyjdú z módy sú tie pilotské. Ak niekedy pochybujete, ktorý tvar slnečných okuliarov je in, môžete sa spoľahnúť na túto klasiku. V tohtoročnej sezóne sa stretnete s klasickými rámami z 80. rokov so sklami v tvare slzy, ale aj novšími, upravenými modelmi pre rok 2024.

Mladá hviezda anglického futbalového klubu Real Madrid Jude Bellingham kombinuje šport a módu vo svojom každodennom živote. Ako je vidieť na Bellinghamovi, klasický pilotný tvar je pre rok 2024 vylepšený o robustnejšie materiály a štvorcový tvar.

Tipy na styling pilotských slnečných okuliarov:

Aké upgradované pilottky by ste mali zvoliť? Vyskúšajte nadmerné acetátové okuliare v retro farebnej palete, čo je ďalší tohtoročný trend slnečných okuliarov! Top tip: Ikonické pilotské slnečné okuliare Ray-Ban RB3025, ktoré nosil Tom Cruise v klasickom filme Top Gun z roku 1986, sa po uvedenie filmu Top Gun: Maverick v minulom roku opäť stali populárnymi.

Naše odporúčania na pilotské slnečné okuliare:

7. Eko-friendly slnečné okuliare

A nakoniec naše (a predovšetkým matky prírody) najobľúbenejšie slnečné okuliare. Mnoho spoločností nám v roku 2024 ponúka ekologickejšie výrobky. Udržateľné alebo ekologické slnečné okuliare sú tento rok mimoriadne obľúbeným a účinným spôsobom, ako chrániť svoje oči. p>

Existuje mnoho slnečných okuliarov vyrobených z ekologických a recyklovateľných materiálov. Stále viac výrobcov sa zameriava na používanie postupov a materiálov, ktoré znižujú emisie CO2. Toto je trend, ktorý bude vždy v kurze!

Tipy na styling okuliarov z udržateľných materiálov:

Ekologické slnečné okuliare za posledných niekoľko rokov ušli dlhú cestu. Nemusíte sa uspokojiť s výberom z jedného alebo dvoch modelov. S rastúcou obľubou udržateľných možností môžete nájsť akýkoľvek štýl, ktorý hľadáte. Módne slnečné okuliare nemusia byť zlé pre životné prostredie!

Naše odporúčania na eko-friendly slnečné okuliare:

Na záver od Lentiamo

Najnovšie trendy slnečných okuliarov v roku 2024 sú určené pre každého! Existujú módne slnečné okuliare pre všetky vekové kategórie, pohlavie, štýly a osobnosti.

Či už sa vám páči odvážny vzhľad, alebo klasické rámy, v ponuke nájdete vždy niečo pre seba.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty