Lentiamo má narodeniny! Zľavy až 40 %

Prihlásenie

Najlepšie golfové slnečné okuliare v roku 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 24. 3. 2023. Napísal/a: Lentiamo

Obsah

Každý vie, že správna výbava dokáže ovplyvniť vašu golfovú hru. Golfové palice, odpaliská, loptičky a rukavice zohrávajú dôležitú úlohu. Golfové slnečné okuliare sú dôležitým doplnkom, na ktorom záleží viac, ako si myslíte.

Slnečné okuliare sú nenahraditeľnou pomôckou pri ochrane očí pred škodlivými slnečnými lúčmi. Môžu tiež znížiť nepríjemné oslnenie a zvýšiť kontrast medzi loptičkou a okolím.

Odborníci na okuliare z Lentiamo pre vás zhromaždili sedem najlepších odporúčaní na golfové slnečné okuliare. Prečítajte si o ich výhodách a nevýhodách, zoznámte sa s ich kľúčovými vlastnosťami a zvážte odpovede na niektoré často kladené otázky.

Ako sme vybrali najlepšie slnečné okuliare na golf...

  • Prieskum - Preskúmali sme konštrukcie rámov, materiály šošoviek a ďalšie faktory, aby sme zvážili výhody a nevýhody každého z nich. Pozreli sme sa na populárne značky a produkty, aby sme zistili, čo je pre golfistov najlepšie.
  • Hodnotenie zákazníkov - Pozreli sme sa na naše najpredávanejšie modely, aby sme zistili, ktoré značky a modely majú zákazníci radi, ku ktorým inklinujú a ktoré skutočne nosia.
  • Schválenie optometristom - Optometristi zo spoločnosti Lentiamo ponúkli svoje odborné názory na najlepšie šošovky, materiály a dizajny športových slnečných okuliarov.

Najlepšie golfové slnečné okuliare

dvaja ľudia hrajúci golf so slnečnými okuliarmi

Tu sú naše tipy na najlepšie slnečné okuliare pre vašu golfovú hru. Poďme sa do toho pustiť!

7. Arnette Fastball

Slnečné okuliare Arnette Fastball majú športový vzhľad a pôsobivé vlastnosti. Tieto okuliare sú ideálne na dlhé dni na slnku. Zamilujete si ich ľahkú konštrukciu a hladké plastové rámy.

Výhody

  • Šošovky odolné voči nárazom a poškriabaniu
  • 100 % ochrana pred UV žiarením
  • Odolné puzdro a čistiaca handrička sú súčasťou balenia

Nevýhody

  • Modré šošovky neposkytujú vysoký farebný kontrast na jasne modrej oblohe

6. Smith Hookshot

Slnečné okuliare Hookshot od značky Smith vám pomôžu sledovať trajektóriu loptičky v rôznych svetelných podmienkach. Majú klasický tvar rámu a neutrálny čierny dizajn.

Výhody

  • Šošovky ChromaPop zvyšujú kontrast a prirodzené farby, aby vynikli detaily
  • Antireflexná vrstva a ochrana proti zahmlievaniu
  • Univerzálny štýl na ihrisku aj mimo neho

Nevýhody

  • Obmedzené nastavenia

5. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor sú vynikajúcou voľbou pre každého golfistu. Tieto nastaviteľné slnečné okuliare sú navrhnuté špeciálne pre náročné podmienky tohto športu. Pot, vietor, prach, dážď ani slnečné svetlo im nemôžu konkurovať.

Výhody

  • Trakčné protišmykové úchyty na spánkoch pre pohodlné nosenie
  • Mäkké, nastaviteľné podložky na nos, ktoré sa prispôsobia jeho tvaru
  • Kontrastná technológia LST (Light Stabilizing Technology) optimalizuje intenzitu svetla pre neutrálne vnímanie farieb a vysoký kontrast

Nevýhody

  • Väčšia veľkosť šošoviek nemusí byť pre niektorých vhodná

4. Nike Windstorm

Slnečné okuliare Nike sú spoľahlivým pomocníkom mnohých športovcov. Štýlový dizajn a kvalitná konštrukcia si získavajú svojich nositeľov rok čo rok. Okuliare Nike Windstorm majú tenký rám s pridaným farebným nádychom.

Výhody

  • Rámy odolné voči prasknutiu s jemnými vetracími otvormi pre lepšiu priedušnosť a menšie zahmlievanie počas aktivít
  • Červené šošovky na zvýšenie kontrastu odtieňov zelenej farby
  • Skvelé na hranie v tieni aj na slnku

Nevýhody

  • Červené šošovky sa neodporúčajú pri činnostiach, ako je napríklad šoférovanie.

3. Oakley Flak 2.0 XL

Okuliare Oakley Flak, obľúbené medzi mnohými golfistami, ponúkajú vynikajúci výkon a sú vybavené najnovšou technológiou šošoviek. Kvôli vyššej cene a výrazne športovému štýlu sa umiestnili na treťom mieste nášho zoznamu obľúbených okuliarov.

Výhody

  • Šošovky HDO (High Definition Optics) eliminujú zväčšenie a skreslenie obrazu
  • Šošovky Oakley Prizm zlepšujú farby a kontrast, takže lepšie vidíte detaily
  • 3-bodový systém rovnomerne rozkladá hmotnosť rámov pre väčšie pohodlie

Nevýhody

  • Zrkadlová vrstva na šošovkách nie je ideálna na tmavé dni alebo večery

Kúpiť Oakley Flak 2.0 XL

Vedeli ste, že? Značka Oakley vyvinula najmodernejšiu technológiu Prizm špeciálne pre maximálnu ostrosť videnia. Táto technológia zlepšuje farebný kontrast a jasnosť v rôznych svetelných a poveternostných podmienkach, čo vedie k lepšiemu videniu a celkovému vnímaniu hĺbky.


2. Quiksilver Carpark

Tieto okuliare od značky Quiksilver majú vysoko kvalitné šošovky so 100 % ochranou a skvelou optickou funkciou. Rámy sú odolné a štýlové, ideálne na čas strávený na ihrisku aj mimo neho. Náš výber číslo dva má žlté šošovky pre ostrejší obraz, vyšší kontrast a vlastnosti zvýrazňujúce farby.

Výhody

  • Ľahké žlté šošovky CR-39 zvyšujú jasnosť a farebný kontrast pre lepšie videnie
  • Všestranná a zároveň odolná konštrukcia na šport a rekreáciu
  • Jemný oválny dizajn na pohodlné a štýlové nosenie

Nevýhody

  • Nemožno nastaviť

Kúpiť Quiksilver Carpark

Profesionálny tip: Optometristka Eliška z Lentiamo odporúča nosiť golfové slnečné okuliare so žltými sklami. Žlté šošovky filtrujú modré svetlo a zvyšujú kontrast na ihrisku. S týmito šošovkami môžete ľahko sledovať svoju loptičku na oblohe, na fairwayi a v súťaži o pohár.


1. Oakley Holbrook

Našou voľbou číslo jeden pre najlepšie golfové slnečné okuliare sú Oakley Holbrook. Tento model sme vybrali pre jeho všestrannosť, odolnosť a kvalitnú optiku. Tieto slnečné okuliare môžete nosiť na ihrisku aj mimo neho. Hnedé šošovky sú medzi fanúšikmi golfu obľúbené pre ostrosť videnia, ktorú poskytujú, a presné zobrazenie farieb za všetkých podmienok.

Výhody

  • Hnedé šošovky s technológiou Prizm zvyšujú a zlepšujú farebný kontrast
  • Šošovky HDO (High Definition Optics) eliminujú zväčšenie a skreslenie obrazu
  • Univerzálny štýl na šport a voľný čas

Nevýhody

  • Vyššia cena

Čo by mali poskytovať dobré slnečné okuliare na golf?

tři lidé hrající golf se slunečními brýlemi a golfovými vaky

Ľahký rám

Mnohé športové slnečné okuliare sú vyrobené z moderného polykarbonátu alebo vysokokvalitných plastov. Tento materiál je ľahký a odolný, takže je ideálny na pohodlné celodenné nosenie. Medzi ďalšie obľúbené materiály rámov slnečných okuliarov patria nylon, titán a berýlium.

Ťažké slnečné okuliare môžu zaťažovať nos, uši a tvár. To môže po dlhom nosení spôsobiť nepríjemné pocity.

Ochrana pred UV žiarením

Ochrana pred ultrafialovým žiarením je pre golfistov nevyhnutná. Slnečné okuliare by mali poskytovať vysokú ochranu pred UV žiarením počas slnečných aj zamračených dní. Hľadajte golfové slnečné okuliare, ktoré chránia pred UVA aj UVB žiarením.

Pohodlné nosenie

Pohodlie pri nosení slnečných okuliarov často závisí od individuálnych preferencií. Do úvahy by sa mala brať aj správna veľkosť rámu. Okuliare, ktoré dobre držia na svojom mieste a nešmýkajú sa, bývajú pohodlnejšie.

Hoci ľahký rám a správne materiály sú neoddeliteľnou súčasťou pohodlného nosenia, výber správnych slnečných okuliarov pre váš tvar tváre môže tiež zabrániť prípadnému nepohodliu. Ak sa viac potíte alebo máte citlivú pokožku, možno zistíte, že niektoré materiály fungujú lepšie ako iné.

Gumové úchyty

Úchyty ovplyvňujú pohodlie aj stabilitu slnečných okuliarov. Táto funkcia zaručuje, že slnečné okuliare zostanú na svojom mieste čo najdlhšie. Gumené úchyty sa zvyčajne nachádzajú na stranách. Niektoré špecializované športové slnečné okuliare majú pogumované nosníky na zvýšenie bezpečnosti a pohodlia.

Niektorí zákazníci sa rozhodli upustiť od pogumovaných strán a uprednostňujú vzhľad.

Zrkadlová vrstva

Zrkadlové slnečné okuliare majú na vonkajšej strane niektorých skiel nanesenú reflexnú vrstvu. Tá účinne odráža slnečné svetlo, čím znižuje jeho intenzitu a množstvo, ktoré sa dostane do očí. Hoci to môže byť výhoda v jasnom prostredí, reflexná vrstva výrazne stmavuje okolie, čo môže ovplyvniť vaše videnie v tmavých oblastiach.

Zrkadlové a polarizačné slnečné okuliare na golf majú výhody, ako je zníženie oslnenia a vysoká odolnosť. Keďže zrkadlové alebo polarizačné sklá účinne odrážajú svetlo a znižujú oslnenie, sú užitočné najmä vtedy, ak hráte golf v blízkosti vody.

Tónované šošovky (slnečné okuliare s tónovanými šošovkami)

Výber správnej farby šošoviek slnečných okuliarov môže ovplyvniť ostrosť videnia a vnímanie počas hry. Na dosiahnutie najlepšieho výkonu by mali slnečné okuliare na golf zvyšovať kontrast a zlepšovať vnímanie hĺbky.

  • Hnedé okuliare - hnedé šošovky alebo medené farby sú medzi golfistami veľmi obľúbené. Majú schopnosť zvýšiť kontrast a zároveň verne vykresľujú farby. Na ihrisku vďaka hnedým šošovkám ľahšie zbadáte loptičku na oblohe alebo na fairwayi.
  • Šedé šošovky - Čierne alebo šedé šošovky sú univerzálne a ponúkajú verné vnímanie farieb. Sú užitočné počas slnečných alebo zamračených dní a účinne znižujú oslnenie. Z hľadiska ostatných vlastností sivé šošovky výrazne nezvyšujú kontrast.
  • Červené šošovky - Ružové alebo červené šošovky zvyšujú ostrosť videnia a ponúkajú úžasný farebný kontrast so žltou a zelenou. Uľahčujú videnie detailov trávnika, takže môžete lepšie čítať zelený povrch pri puttovaní.
  • Žlté šošovky - Zlaté alebo žlté šošovky krásne kontrastujú s modrou oblohou. Svetlá farba tiež účinne znižuje intenzitu svetla a oslnenie počas zamračených dní.

Na záver od Lentiamo

Pokiaľ ide o najlepšie golfové slnečné okuliare, samozrejmosťou je jasnosť, pohodlie a ochrana pred UV žiarením. Nakoniec výber najlepších slnečných okuliarov pre golfistov vždy závisí od osobných preferencií.

Možno zistíte, že nastaviteľné rámy alebo polarizačné šošovky sú nevyhnutným vybavením. Majte na pamäti, že pri hľadaní ideálneho modelu môžete byť vystavení pokusom a omylom. Dúfame, že vás tento sprievodca nasmeruje správnym smerom!

Často kladené otázky

Môžem počas hrania golfu nosiť slnečné okuliare?

Hoci ich nosenie nie je v profesionálnom golfovom svete veľmi populárne, slnečné okuliare poskytujú golfistom na ihrisku výhody. Ochrana pred UV žiarením je číslo jedna. Správne okuliare môžu tiež znížiť oslnenie a odrazy svetla, vďaka čomu je hra jednoduchšia a príjemnejšia od skorého rána do podvečera.

Ako čistiť golfové slnečné okuliare?

Pri čistení okuliarov vždy dodržujte jednoduchý postup. Po umytí rúk opláchnite golfové okuliare pod vodou, aby ste odstránili prach a nečistoty. V prípade potreby použite jemné tekuté mydlo alebo špeciálne spreje na okuliare. Osušte ich čistou handričkou z mikrovlákna a skontrolujte, ako vyzerajú!

Špinavé alebo znečistené slnečné okuliare môžu negatívne ovplyvniť vašu hru. Hoci môže byť lákavé použiť golfový uterák na rýchle utretie šošoviek, nepokúšajte sa o to! Odstraňovanie škrabancov z okuliarov nie je možné. Správne čistenie slnečných okuliarov vám pomôže udržať ich dlhšie v perfektnom stave.

Aké sú najlepšie slnečné okuliare na golf?

Golfové slnečné okuliare by mali poskytovať vysokú ochranu proti UV žiareniu a poskytovať golfistom jasné videnie bez skreslenia. Mali by byť pohodlné a vyrobené z odolných materiálov. Skvelé sú funkcie, ako sú hydrofóbne vrstvy, ktoré pomáhajú udržať šošovky dlhšie čisté.

 

Mám si kúpiť polarizačné slnečné okuliare na golf?

Hoci polarizačné slnečné okuliare môžu byť pri golfe užitočné, nie sú vždy potrebné. Treba mať na pamäti, že polarizačné šošovky môžu mierne zmeniť videnie a ovplyvniť vnímanie hĺbky. Môžu však byť užitočné, ak hráte na ihrisku s vodnými prekážkami alebo pieskovými pascami, pretože majú schopnosť znížiť oslnenie.

Výber polarizačných slnečných okuliarov počas golfu je nakoniec otázkou osobných preferencií a pohodlia.


Prečítajte si viac

Máte záujem o iné športy? Pozrite si športové slnečné okuliare na turistiku ešte dnes.

  • Najlepšie turistické slnečné okuliare

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty