Náš tovar môžete vyzdvihnúť neďaleko vašej lokality na výdajných miestach.

Prihlásenie

Nosím kontaktné šošovky. Je pre mňa očná jóga užitočná?

Samozrejme. Určite. Bez debaty. Striedanie chladného a teplého vzduchu, tak typické pre prechody z klimatizovaných priestorov do „normálneho prostredia“, vysedávanie pri počítači, celodenná práca pri počítači. A tiež alergie, prach, smog… a mnoho ďalších daktorov, ktoré viac či menej škodia očiam tým, že vysušujú očnú sliznicu – oči tak svrbia či pália, sú opuchnuté a začervenané. Ak sa pokúsite do takto podráždeného oka nasadiť šošovku, nedopadnete dobre.

Iste, kvapky pomôžu, ale…

Liekom prvej pomoci sú očné kvapky so zosilneným zvlhčujúcim efektom. To už sme niekoľkokrát v starších článkoch zmieňovali. Ak sa ale chcete vyhnúť liečbe a syndrómu suchého oka skôr, než vás začne otravovať, odporúčame vám vyskúšať očnú jógu.

Ľahké cvičenia s veľkými výsledkami

Je očná jóga náročným cvičením? Slovo jóga sa snaží napovedať, že áno. Avšak nesprávne. Zostavy očnej jógy zvládnu mladí i starí. Zahŕňa nenásilné a jednoduché cviky, ktoré, keď prirovnáme k cvičeniu celým telom, najviac pripomínajú preťahovacie zostavy. Na internete je celá rada návodov, ako očnú jógu cvičiť. Stačí použiť Google a zadať do vyhľadávania „očná jóga“ – my sami jednotlivé cviky popisovať nebudeme, bolo by to „nosenie dreva do lesa“. :-)

Ako cvičiť? Bez okuliarov, bez šošoviek

Čo si ale znovu pripomenieme – zostavy očnej jógy odporúčame všetkým, ktorí nosia kontaktné šošovky a začínajú ich trápiť suché oči. Tam dokáže očná jóga skutočné divy. Len nezabudnite – cvičte zásadne bez šošoviek či okuliarov.

Máte skúsenosti s očnou jógou? Budeme radi, ak nám svoje skúsenosti napíšete do komentára. Ďakujeme!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Ivan P.

    Ja si občas precvičím oči ráno po zobudení, alebo večer pred spaním - krúžením (v smere a proti smeru hodinových ručičiek), a potom pohybom po priamke v rôznych smeroch - horizontálne, vertikálne, diagonálne. Zvyčajne robím 5 opakovaní - raz so zavretými očami, a raz s otvorenými očami. Kedysi som k tomu pridával aj striedavé zaostrovanie jedným okom na ukazovák na predpaženej ruke a predmet vzdialený aspoň 5 metrov. A tiež som kedysi opisoval očami veľké písmená - A a K.
    Aj ja som všetko našiel na nete, ako sa píše v článku.
    No a obvykle mám po cvičení dobrý pocit z toho, že robím (aspoň) niečo pre zdravie svojich očí.

    Odpovedať
    • Andrea
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň, pán Pleva,


      ďakujeme za Váš komentár. Sme radi, že máte s precvičovaním zraku
      pozitívnu skúsenosť. Prajeme Vám pekný deň. Andrea


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty