Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

Ako si užiť 3D kino, keď máte dioptrie?

Stačí otvoriť niektoré z často navštevovaných diskusných fór na slovenskom internete a skôr či neskôr na tú otázku narazíte: mám dioptrické okuliare a chystám sa do kina na 3D film – vojdú sa moje okuliare pod tie na 3D? Alebo si mám radšej zakúpiť šošovky?

Podľa nás má otázka znieť úplne inak

Či si užije divák trojrozmerné dobrodružstvo na plátne s dvojo okuliarmi na nose, je podľa nás otázka, ktorej by mala predchádzať otázka omnoho dôležitejšia: Užije si divák trojrozmerné dobrodružstvo na plátne, keď má očnú vadu? Väčšina áno, ale niekedy je výsledok nie veľmi uspokojivý.

Napríklad ľudia, ktorí majú jedno oko výrazne tupozraké a nedokážu ani v bežnom živote spojiť obrazy z ľavého a pravého oka v jeden vnem, si 3D technológie neužijú. Obraz budú vnímať ako klasický 2D. Sklamanie zažijú v kine aj tí, ktorí majú (zatiaľ nekorigovaný) astigmatizmus - čaká ich neostrý obraz, z ktorého rýchlo rozbolí hlava.

A teraz – okuliare alebo šošovky?

Je možné samozrejme použiť oboje, ale my odporúčame šošovky. Nielen preto, že šošovky predávame, ale predovšetkým preto, že so šošovkami je 3D kino (alebo televízia) omnoho pohodlnejšie. Nečaká vás žiadne neustále posúvanie okuliarov na koreni nosa, netlačia vás dvoje rámiky za ušami. Trojrozmerný obraz navyše vidíte vo všetkých smeroch, u klasických dioptrických okuliarov ste obmedzení ich plochou.

Keď ja chodím do kina len zriedka…

… nosím okuliare a šošovky nemám. Čo teraz? Nič sa nedeje, noste na 3D filmy dioptrické okuliare. Pokiaľ ale navštevujete 3D filmy viac ako jedenkrát do mesiaca, skúste o kontaktných šošovkách popremýšľať. Nemusíte na šošovky prechádzať úplne. Stačí, keď si ich vezmete iba do kina. A ak si zaobstaráte jednodenné, žiadna náročná starostlivosť o ne vás nečaká - pred odchodom do kina ich nasadíte, po kine vyhodíte.

Nič zložité to v skutočnosti nie je :-)

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Dušan J.

    bohužiaľ, nie všetci ľudia, ktorí nosia okuliare, môžu nosiť aj šošovky, pretože sú očné vady, na ktoré nie sú šošovky uspôsobené, resp. ich výroba nie je realizovaná (rôzne zakrivenia, atď.)

    Odpovedať
    • Andrea
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň,


      ďakujeme za Váš komentár. Daná situácia nás mrzí, skutočne je
      možné, že nosenie kontaktných šošoviek nie je vhodné pre každého,
      aplikácia a zmeranie parametrov u kontaktológa alebo očného lekára je
      preto nutná. Prajem Vám pekný deň. Andrea


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty