Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Najlepšie okuliare na horský bicykel

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 23. 5. 2023. Napísal/a: Lentiamo

Obsah

Každý vášnivý cyklista vie, že jeden malý chybný krok na chodníku môže vašu jazdu zničiť. Nedovoľte, aby vám v ceste bránili nečistoty alebo nepríjemné odlesky. Zlepšite si videnie a chráňte svoje oči pomocou kvalitných slnečných okuliarov pre terénnu cyklistiku.

Zaujíma vás, čo odlišuje skvelé slnečné okuliare na MTB od priemerných? Pozrite sa na deväť najlepších odporúčaní Lentiamo na slnečné okuliare pre terénnu cyklistiku nižšie. Prečítajte si o hlavných výhodách a nevýhodách každého výberu, získajte rady ohľadom dôležitých vlastností, na ktoré sa zamerať, a nájdite odpovede na často kladené otázky!

Ako vyberáme najlepšie okuliare na horský bicykel?

  • Výskum – Preskúmali sme najlepšie z najlepších okuliarov, aby sme zistili ich výhody a nevýhody – od konštrukcie rámu cez vlastnosti šošoviek až po ďalšie vlastnosti. Pozreli sme sa na populárne značky a modely, aby sme zistili, aké prvky musia mať slnečné okuliare na horský bicykel.
  • Hodnotenia zákazníkov – Pozreli sme sa na naše najpredávanejšie modely, aby sme zistili, aké značky a modely používatelia skutočne nosia a radi nosia.
  • Overené profesionálmi – Optometristi Lentiamo ponúkli svoje odborné názory na najlepšie šošovky, materiály a vzory športových slnečných okuliarov.

Najlepšie MTB okuliare

člověk sedící na kopci s horským kolem a slunečními brýlemi

9. Fila SF9326 0U28 99

Tieto štýlové slnečné okuliare od medzinárodnej značky športového oblečenia Fila sú jednoduchou voľbou pre všetky dobrodružstvá v teréne. Polarizačné šošovky znižujú oslnenie a zvyšujú ostrosť videnia na trase.

Aerodynamická silueta je ideálna pre rýchlu jazdu hore, dole aj mimo vyšliapanej cesty. Neutrálny čierny dizajn určite oceníte ako pri bežnom nosení, tak pri vychádzkach.

Pre

  • Malé vetracie otvory v šošovkách zabraňujúce zahmlievaniu
  • Mäkké, nastaviteľné nosné vankúšiky pre pohodlie a lepšie prispôsobenie
  • Vysokokvalitné a odolné plastové rámy

Proti

  • Sivé šošovky nezvyšujú kontrast okolia

8. Under Armour UA 7001/S KB7 Z9 99

Tieto farebné slnečné okuliare Under Armour ponúkajú moderný vzhľad pre jazdu na horskom bicykli alebo akúkoľvek športovú aktivitu. Obalové monočlánky poskytujú dostatočnú ochranu pred slnkom a nečistotami bez toho, aby bránili periférnemu videniu.

Okrem toho, že sú štýlové, fialové zrkadlové šošovky zvyšujú kontrast pri slabom osvetlení. Sú univerzálnou voľbou na celodenné nosenie.

Pro

  • Nastaviteľné a protišmykové gumové nosné podložky pre väčšie pohodlie
  • Dodávajú sa s dvomi náhradnými šošovkami v rôznych farbách pre väčšiu flexibilitu.
  • Veľmi ľahké a odolné nylonové rámy

Proti

  • Úzke rámy nemusia byť pre niekoho pohodlné

7. Evil Eye Traileye

Vyskúšajte Evil Eye Traileye a uvidíte, aký je to rozdiel! Oranžové šošovky filtrujú modré svetlo, čím zvyšujú kontrast a rozjasňujú okolie.

Veľká monošošovka dobre chráni oči pred vysychajúcim vetrom, odletujúcimi nečistotami a všetkým, čo na vás chodník prichystá. Model Traileye určite poteší každého, kto má záujem o funkčnosť a štýl.

Pro

  • Jemný obopínajúci dizajn pre lepšiu aerodynamiku
  • Veľmi ľahká a odolná plastová konštrukcia
  • Mäkké, odvetrané nosné vankúšiky pre pohodlie a menšie podráždenie

Proti

  • Čočky nejsou odvětrávané a mohou být náchylné k zamlžování.

6. Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Tieto retro slnečné okuliare od spoločnosti Smith majú ľahký a pohodlný dizajn. Ponúkajú bezpečné uchytenie, ktoré sa nešmýka ani pri intenzívnej jazde.

Veľké polarizačné šošovky znižujú oslnenie a poskytujú značnú ochranu očí. Vďaka nastaviteľnej nosnej podložke a priliehavému tvaru obopínajúcemu nos si tento model Flywheel určite zachová svoju pozíciu aj v tom najnáročnejšom teréne.

Pre

  • Šošovky sú vybavené technológiou ChromaPop pre lepšie videnie a podanie farieb.
  • Flexibilné stranice s automatickým zaistením pántov pre ľahké nasadzovanie a vyberanie na cestách.
  • Ľahké a extrémne odolné rámy z termoplastu TR90

Proti

  • Okuliarové šošovky nemožno vymeniť.

5. Cébé S´TRACK 2.0

Pre optimálne krytie a výkon vyskúšajte Cébé S´TRACK 2.0. Veľké krycie sklá poskytujú vysokú ochranu pred odletujúcimi nečistotami a zrážkami. Obrúčky sú vybavené odvetrávanými spánkami, ktoré zabraňujú zahmlievaniu pri vysoko vytrvalostných jazdách.

S´TRACK 2.0 majú technológiu šošoviek Sensor, ktorá zvyšuje kontrast a viditeľnosť, aby ste videli chodníky a stromy detailnejšie.

Pro

  • Ľahký plastový rám odolný proti prasknutiu
  • Polarizované šošovky na zníženie oslnenia a zvýšenie kontrastu
  • Možnosť výmeny za číre šošovky pre väčšiu flexibilitu

Proti

  • Zrkadlové šošovky môžu byť náchylnejšie na poškriabanie.

4. Bollé Aeromax

Slnečné okuliare Bollé Aeromax ponúkajú vynikajúce krytie a fantastickú optiku. Veľká zrkadlová šošovka je obklopená odolným polorámom. Vďaka možnosti výmeny šošoviek je možné slnečné okuliare prispôsobiť a zmeniť pre rôzne podmienky.

Výrazný dizajn Aeromax je štýlový a zároveň praktický pre rôzne typy horských bicyklov.

Pro

  • Aerodynamický dizajn na zvýšenie rýchlosti pri zjazdoch z kopca
  • Thermogrip spánky a nosné časti pre nekĺzavé nosenie
  • Technológia B-Max pre široké zorné pole s jasnou optikou

Proti

  • Šošovky nie sú polarizované

3. Evil Eye Vizor

Tieto elegantné slnečné okuliare Evil Eye sú navrhnuté tak, aby vaše oči boli v bezpečí a váš zrak krištáľovo čistý. Rám poskytuje úplné krytie a ochranu pred škodlivým UV žiarením a nečakanými nečistotami alebo drobnými objektmi vo vzduchu.

Vďaka nastaviteľným nosným vankúšikom a spánkom si budete môcť nájsť perfektný strih. Praktické priľnavé úchyty na nosnej časti a na koncoch spánkov tiež zabraňujú nežiaducemu skĺznutiu.

Pre

  • Extrémne odolné polykarbonátové šošovky na ochranu a ostrý obraz
  • 100% UVA, UVB a UVC ochrana
  • Systém jednoduchej výmeny okuliarových šošoviek

Proti

  • Žiadne vetracie otvory v šošovkách, ktoré by mohli zabrániť zahmlievaniu

2. Oakley Sutro Lite Sweep

Slnečné okuliare Oakley Sutro Lite Sweep sú určené pre športovcov, ktorí vyžadujú vysoko výkonné okuliare. Veľké rámy s elegantným dizajnom a ľahkou konštrukciou poskytujú vynikajúci rozsah výhľadu, ochranu a dlhotrvajúce pohodlie.

Okuliare Oakley Sutro Lite Sweep sú k dispozícii v rôznych farebných prevedeniach, ktoré vyhovujú vašim potrebám. Milujeme červené šošovky, pretože vytvárajú skvelý kontrast so zelenými lesmi.

Pro

  • Červené šošovky Prizm zlepšujú farby a kontrast pre jasnejšie videnie, najmä za súmraku.
  • Šošovky HDO (High Definition Optics) eliminujú zväčšenie obrazu a skreslenie farieb.
  • Nastaviteľné chrániče nosa z protišmykovej gumy Oakley Unobtainium

Proti

  • Žiadne trakčné úchyty na stranách alebo krajoch rámu

Vedeli ste? Spoločnosť Oakley vyvinula najmodernejšiu technológiu Prizm špeciálne pre maximálnu ostrosť videnia. Táto technológia zlepšuje farebný kontrast a jasnosť za rôznych svetelných a poveternostných podmienok, čo vedie k lepšiemu videniu a vnímaniu hĺbky.


1. Oakley Radar EV Advancer

Náš výber najlepších slnečných okuliarov na MTB je Radar EV Advancer od Oakley. Pokiaľ ide o slnečné okuliare Oakley, môžete si vybrať z nekonečného množstva modelov. Model Radar EV Advancer je praktický, štýlový a ponúka skvelú pomer funkčnosti a ceny.

Model Radar EV Advancer má náš hlas vďaka pokročilým šošovkám High Definition Optics, ktoré zabraňujú skresleniu obrazu. Šošovky sú tiež vybavené technológiou Prizm, ktorá zlepšuje farby, kontrast a detaily. Vyššie rámy ponúkajú zvýšenú ochranu proti poveternostným vplyvom a nepríjemným nečistotám a prachu. Čo viac si priať?

Pro

  • Ľahký a odolný materiál rámu O Matter pre dlhotrvajúce pohodlie
  • Nastaviteľné chrániče nosa a spánkov z materiálu Unobtainium sa nezošmykujú ani keď sú mokré.
  • Technológia Advancer No Fog zaisťuje prúdenie vzduchu proti zahmlievaniu a prehrievaniu.

Proti

  • Relatívne vyššia cena

Čo by mali ponúkať dobré slnečné okuliare na MTB?

osoba s cyklistickou přilbou a slunečními brýlemi

Ochrana proti UV žiareniu a nečistotám a prachu

Slnečné okuliare s ochrana proti UV žiareniu sú nevyhnutné pre dlhé dni na traile. Najlepšie slnečné okuliare na horský bicykel by mali chrániť vaše oči pred škodlivým UV žiarením a nečistotami a prachom.

Obalový rám môže ponúknuť maximálne pokrytie výhľadu a ochranu pred nečistotami,vetvami, hmyzom a ďalšími predmetmi vo vzduchu Tato konstrukce také zlepšuje periferní vidění pro lepší výhled.

Pro Tip: Optometristka Eliška z Lentiamo odporúča u MTB okuliarov aerodynamický dizajn, ktorý znižuje odpor vetra a zvyšuje rýchlosť. Poskytuje tiež lepšiu ochranu pred slnečným žiarením, vetrom a nečistotami, pretože tvar rámov presne kopíruje krivky hlavy.

Správny typ šošoviek

Jeden typ šošoviek nefunguje vo všetkých podmienkach. Keď hľadáte okuliare na MTB, vyberte si slnečné okuliare, ktoré ponúkajú najlepšie zlepšenie zraku a najväčšiu flexibilitu pre rôzne podmienky.

Napríklad, polarizačné slnečné okuliare poskytujú fantastickú redukciu oslnenia a zlepšujú kontrast, takže lepšie vidíte svoje okolie. Zmeny terénu a počasia môžu ovplyvniť aj výkon vašich šošoviek. Fotochromatické (samozatmievacie) okuliare, nazývané aj prechodové šošovky, sa prispôsobujú meniacim sa svetelným podmienkam a ponúkajú väčšiu flexibilitu pri celodennom nosení. Sú užitočné pri navigácii v tienistých oblastiach chodníka alebo pri jazde v meniacom sa počasí.

Ak jazdíte na prevažne nekrytých miestach alebo sa často stretávate s ostrým slnečným svetlom, zvážte nákup zrkadlových alebo polarizačných okuliarov..

Farby okuliarových šošoviek majú tiež vplyv na kvalitu videnia a pohodlie

  • Červené šošovky – zvyšujú ostrosť videnia vďaka vysokému kontrastu farieb. Sú obzvlášť užitočné pre zvýšenie rozlíšenia medzi zelenými farbami, čo je skvelé pre jazdu po lesných chodníkoch.
  • Fialové šošovky – zvyšujú kontrast, minimalizujú odrazy svetla a potláčajú jasné biele farby.
  • Žlté šošovky – umožňujú ostré videnie za zhoršených svetelných podmienok, zvyšujú kontrast a rozjasňujú okolie.
  • Hnedé šošovky – zlepšujú kontrast, jasnosť a vnímanie hĺbky a zároveň posilňujú odtiene zelenej.
  • Číre šošovky – poskytujú základnú ochranu pred nečistotami, keď je príliš tma alebo zamračené na to, aby ste mohli nosiť tónované okuliare.

Pohodlie

Slnečné okuliare na MTB by mali bezpečne a pohodlne sedieť na hrboľoch, skokoch a výmoloch. Hľadajte prvky, ako sú protišmykové nosné vankúšiky a koncovky chráničov, aby okuliare zostali na svojom mieste. Ľahké materiály, ako je polykarbonát, nebudú zaťažovať váš nos ani uši. Pohodlie je kľúčové, aby ste sa mohli sústrediť na každej ceste.

Príliš široké rámy okuliarov môžu tlačiť na helmu a spôsobovať nepohodlie. Možnosť úpravy okuliarov podľa typu Vašej tváre pomáha pohodlnému noseniu.

Odolnosť

Terénna cyklistika môže byť náročná na výbavu, či už jazdíte na drobnom štrku, alebo po neupravených cestách. Odolné rámy sú nevyhnutné, pretože vydržia nárazy a bezpečne držia na tvári po celú dobu jazdy.

Športové slnečné okuliare by mali byť vyrobené z materiálov odolných proti rozbitiu, ako sú odolné plasty a polykarbonáty. Vyhnite sa kovovým rámom, pretože v prípade ich prasknutia alebo zlomenia môže dôjsť k poraneniu očí alebo tváre.

Profi tip:Optometristka Eliška z Lentiamo zdôrazňuje, že športové rámy by mali byť ľahké a pohodlné. Navyše musia byť vyrobené z kvalitných a odolných materiálov, pretože často čelíte nepriaznivým poveternostným podmienkam, silnému slnečnému žiareniu, potu, nečistotám a ďalším vplyvom.

Záver

Vysokokvalitné slnečné okuliare MTB sú najlepšou ochranou očí pre vaše ďalšie dobrodružstvo v teréne. Optometristi spoločnosti Lentiamo vám poradili, aké slnečné okuliare sú najlepšie, aby ste sa na trase cítili bezpečne a dobre.

Teraz, keď už viete, na aké kľúčové vlastnosti sa zamerať, sa pripravte na to, aby ste si jazdu užili naplno!

Často kladené otázky

Mali by ste pri jazde na horskom bicykli nosiť slnečné okuliare?

Pri jazde na horskom bicykli sa odporúča nosiť slnečné okuliare. Slnečné okuliare na MTB môžu chrániť vaše oči pred škodlivým UV žiarením a nečistotami, ako je štrk, špina, hmyz, blato a ďalšie. Môžu tiež zlepšiť váš zrak znížením jasu a zlepšením kontrastu, čo vám umožní lepšie vidieť chodník a prekážky.

Aké sú najlepšie lacné slnečné okuliare na horský bicykel?

Pokiaľ ide o slnečné okuliare na horský bicykel, odolnosť a ochrana sú často na úkor ceny. Napriek tomu môžete nájsť kvalitné športové slnečné okuliare za prijateľné ceny. Nezabudnite hľadať materiály odolné proti rozbitiu, ostrú optiku a ochranu proti UV žiareniu. Populárne značky ako Cébé, Nike, a dokonca aj Oakley ponúkajú športové slnečné okuliare s vynikajúcim pomerom ceny a kvality.

Ktoré fotochromatické slnečné okuliare na horský bicykel sú najlepšie?

Medzi obľúbené fotochromatické modely patria okuliare Oakley Jawbreaker a Evzero Blades s technológiou šošoviek Prizm, ktorá zvyšuje kontrast a jasnosť. Športové značky ako Smith, BolléCébé ponúkajú aj rôzne fotochromatické slnečné okuliare, ktoré sú vhodné na jazdu na horskom bicykli.

Aká je správna farba šošoviek pre jazdu na horskom bicykli?

Jazda na horskom bicykli zápasí so špecifickými podmienkami, preto je dôležité vyberať farbu šošoviek s rozmyslom. Mnoho cyklistov nosí žlté šošovky, pretože zvyšujú kontrast aj vnímanie hĺbky a vzdialenosti za zhoršených svetelných podmienok. Univerzálne hnedé šošovky zvyšujú kontrast za slnečných podmienok. Červené, ružové alebo červenkasté šošovky ponúkajú úžasný farebný kontrast v zelených lesoch.

Ktoré slnečné okuliare Oakley sú vhodné na jazdu na horskom bicykli?

Oakley Radar sú stále jedny z najobľúbenejších slnečných okuliarov na horský bicykel na trhu. Veľké rámy a kvalitné šošovky zaisťujú optimálny štýl a výkon. Ďalšie obľúbené slnečné okuliare Oakley patria Jawbreaker, EVZero a Sutro. Cyklisti si obľúbili technológiu Prizm od Oakley pre jej vlastnosti, ktoré zlepšujú viditeľnosť detailov na chodníku.


Prečítajte si viac

Zaujímate sa o iné športy? Pozrite si ešte dnes ďalšie slnečné okuliare na beh a rybárčenie.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty