Veľkonočný výpredaj 🐣

Prihlásenie

Škodia chytré mobily očiam? Hľadali sme odpoveď za vás

Chytré telefóny, smartfóny, tablety. Ešte pred pár rokmi čosi výnimočné, dnes neoddeliteľná súčasť života. Krátia nám dlhú chvíľku v čakárňach u lekára, robia nám spoločnosť na cestách. A niekedy z nich poriadne bolia oči.

Sedem hodín denne. Je to aj váš prípad?

Nie je sa veľmi čomu diviť. Priemerný užívateľ chytrého telefónu ho počas dňa skontroluje približne tridsaťdvakrát, mnohí z nich strávia sledovaním displeja každodenne až sedem hodín – kontrola doručenej pošty, dianie na sociálnych sieťach či písanie správ často doplňuje hranie hier. Pre oči nápor, s ktorým sa musia vyrovnať. Nie, neznamená to, že chytrý mobil spôsobí alebo zhorší očnú vadu, unaviť ich ale vie dokonale.

Malý displej oko vyčerpá

Prezeráte si na mobile internetové stránky? Potom už ste určite mnohokrát zažili nasledujúce – písmo na displeji je príliš malé, je potrebné pozerať sa z menšej vzdialenosti, oko častejšie zaostruje spôsobom, na ktorý nie je zvyknuté. Rovnako ako pri práci na počítači pritom dochádza k zníženiu frekvencie mrkania. Oči pália, sú červené a náchylnejšie k zápalom.

Zacvičte si. Očiam bude lepšie

Čo s tým? Používať chytrý mobil vás asi neodnaučíme, sami vieme, aké je to ťažké. Čo ale odporúčame z vlastnej skúsenosti – ako prevenciu očnú gymnastiku, ako prostriedok na zmiernenie príznakov očné kvapky so zvlhčujúcim účinkom.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty