Náš tovar môžete vyzdvihnúť neďaleko vašej lokality na výdajných miestach.

Prihlásenie

Kontaktné šošovky v lietadle. Na čo si dať pozor

Egypt, Tunisko, Bulharsko. A stále častejšie aj Chorvátsko. Za posledných pár rokov sme sa naučili na dovolenku lietať aj tam, kam to ani autom nie je ďaleko. Viete, čo všetko vás v lietadle môže postretnúť, keď nosíte kontaktné šošovky? Tri najčastejšie „problémy“ sme vybrali do dnešného článku. Hlavne na prvý menovaný si dajte veľký pozor.

Ten roztok tu prosím nechajte!

Ak cestujete lietadlom len zriedka, a to na dovolenku a z dovolenky, možno vás príkaz zamestnanca aeroliniek pred nástupom do lietadla prekvapí. S veľkým balením roztoku vás na palubu lietadla nepustí dnes nikto, tekutina = riziko výbušniny. Do kabíny lietadla si vezmite maximálne 100 ml balenie tekutín, pričom toto číslo sa môže líšiť od letiska k letisku. Keď viete, že poletíte dlho a budete chcieť očiam dopriať odpočinok bez šošoviek – do príručnej batožiny pribaľte roztok v malom cestovnom balení.

Predali mi netesniace puzdro. Alebo nie?

Asi nie. Vinníkom býva pretlak, ktorý je v kabíne lietadla a ktorý môže spôsobiť malé netesnosti puzdra. Riešenie je jednoduché – puzdro (alebo očné kvapky či fľašku s roztokom) vložte do igelitového vrecka, ktorý je možné nepriedušne uzavrieť. Obsah vašej príručnej batožiny vám bude vďačný.

Pália ma oči viac ako inokedy…

Na palube lietadla je mikroklíma upravená tak, aby váš let bol čo možno najpohodlnejší. Napriek tomu ale býva vzduch v lietadle často veľmi suchý – pre šošovky veľmi nepriaznivé prostredie má potom za následok váš pocit, že šošovky škriabu, nesedia a že to skrátka nie je ono. Naše odporúčanie – očné kvapky s lubrikantom prinesú okamžitú úľavu. Opäť ale dajte pozor na to, aké veľké balenie sa chystáte na palubu preniesť.

Aké sú vaše skúsenosti s cestovaním lietadlom – koľko roztoku si beriete na palubu? A beriete si vôbec šošovky, alebo do lietadla idete zásadne v okuliaroch? Ďakujeme za komentáre, váš názor nás zaujíma.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty