Zľavy na športové slnečné okuliare 🔥

Prihlásenie

Nosenie kontaktných šošoviek počas chrípky? Áno, ale...

Nádcha, kašeľ, pálenie očí, zvýšená teplota. Chrípka a nádcha môžu okrem iného znepríjemniť i používanie kontaktných šošoviek. Pripravili sme stručný návod ako prípadným problémom predísť.

Máte chrípku? Dbajte na zvýšenú hygienu

Chrípka patrí medzi kvapôčkové infekcie, môže sa stať, že pri manipulácii so šošovkami dôjde k zaneseniu infekcie do očí. Naučte sa tomu predchádzať. Používajte v chrípkovom období ako prevenciu roztoky so silnejším dezinfekčným účinkom, nezabúdajte na zvýšenú hygienu rúk – až 80% infekcií sa šíri práve dotykom ruky. Než pri chrípke siahnete pri aplikácii na šošovku, dôkladne si umyte a osušte ruky. Počas chrípkového obdobia sa tiež vyvarujte nasadzovaniu šošoviek na verejných priestranstvách – stačí totiž jediné zakašľanie či kýchnutie a ani čisté ruky vás nezachránia, pri kýchnutí sa kvapôčková infekcia šíri rýchlosťou približne 200 km/hod.

Existují nejaké špeciálne „šošovky pri chrípke“?

Nie. Odporúča sa však (a my sa k tomuto odporúčaniu pridávame) počas choroby používať šošovky jednodenné, s ktorými je riziko zanesenia infekcie do oka nižšie. Vhodné sú predovšetkým šošovky z hypergélu, ktorý obsahuje 78 % vody a udrží oči v dobrej kondícii i v dňoch, kedy chrípka vrcholí.

Lekár mi predpísal používanie očných kvapiek počas chrípky. Čo teraz?

Vhodným riešením môže byť dočasné nosenie okuliarov. Pokiaľ to nie je možné, aplikujte šošovky približne polhodinu až hodinu po nakvapkaní kvapiek. Pri skoršej aplikácii sa môže stať, že kvapky narušia materiál šošoviek.

Ako riešite šošovky počas chrípkových epidémií vy? Napíšte nám do komentárov, ďakujeme.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty