Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Prvé farebné šošovky? Nebojte sa!

Uvažujete o nosení farebných nedioptrických šošoviek? Skvelá voľba! Aby Vaše dojmy z toho boli čo najlepšie, chceli by sme Vám dať niekoľko rád a tipov čo robiť a čoho sa naopak vyvarovať. Opakovanie je matkou múdrosti a, ruku na srdce, každý si chce občas uľahčiť prácu. Takže článok nezatvárajte ani v prípade, že už ‘nejaký ten piatok’ šošovky nosíte a zrekapitulujte si s nami, akí poctiví pri manipulácii so šošovkami ste!

Vsaďte na istotu

Rozhodne nevyberajte farebné šošovky úplne sami. Času nemáme asi nikto navyše a obvykle sa k lekárom zvlášť nehrnieme. Avšak, prvá konzultácia a následná spolupráca s optometristom či kontaktológom (ľudovo povedané ‘očiarom’) je skrátka nevyhnutná! Aké má výhody? Odborník Vám povie, ktorý typ a materiál šošoviek je pre Vás vhodný, informuje Vás aké môžu nastať komplikácie, ako ich efektívne riešiť a naučí Vás šošovky správne nasadzovať a starať sa o ne. A verte, žiadne video na YouTube to skrátka nenahradí.

Vytvorte si vhodné podmienky

Najmä zo začiatku si na nich dajte skutočne záležať. Predsa len, do oka dáte kus cudzej hmoty. Keď to urobíte nešikovne, zaberie Vám to veľa času a bude aj nepríjemne škriabať. Potrebujete teda zrkadlo (pre sebakontrolu), dobré svetlo, čisté a suché ruky (tie Vaše samozrejme) a čisté oči (v tom nie je žiadna veda, skrátka si ich opláchnite vodou).

Poradie príprav

Aj keď sú farebné šošovky skutočne tou čerešničkou na torte, ktorá privedie Váš look k dokonalosti, nenechávajte ju na záver! Šošovky si nasaďte do očí ešte pred líčením, nanášaním pleťového krému a pod. Jednak budete mať pred zrkadlom čas sa pokochať svojím výberom, ďalej budete mať čas zistiť, či je všetko v poriadku a šošovka Vás ani netlačí ani neškriabe, ale logicky budete mať aj najčistejšie ruky a riziko, že si zanesiete do oka niečo, čo tam nepatrí bude najmenšie.

Aj keď predpokladáme, že poslúchnete rady od nás, ktorí to s Vašimi očami myslíme dobre, a pôjdete v prvom rade k odborníkovi, tu máte predsa len návod, ako manipulovať so šošovkami.

Budeme radi, keď sa s nami v komentároch podelíte o svoje skúsenosti a zážitky zo života šošovkára, alebo keď nám dokonca pošlete fotku, ktorá farba očí u Vás nakoniec zvíťazila!

Podeľte sa o tento návod aj s priateľmi na či iných sociálnych sieťach a pomôžte nám aj im maximálne spríjemniť a zjednodušiť ich život so šošovkami!

A teraz si rýchlo utekajte vybrať, ktorý odtieň je pre Vás ten pravý!

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty