Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Hľadáte špeciálny vianočný darček? Nenechajte si ujsť športové slnečné okuliare!

Jakub Odcházel, DiS.

Z lekárskeho hľadiska skontroloval/a: Jakub Odcházel, DiS., Vedúci siete optík, 20. 11. 2020. Napísal/a: Lentiamo

Mnoho milovníkov slnečných okuliarov zbožňuje svoje okuliare v lete – a odloží ich do skrine, keď príde jeseň. Podľa hesla: „Slnečné lúče v zime nie sú tak silné ako v lete.“ To je však nebezpečný predpoklad, ako zistili mnohí oftalmológovia.

Naše oči môžu byť vážne poškodené tiež zimným slnkom. To samozrejme platí najmä pre lyžiarov a snowboardistov, ktorí vystavujú oči dlhodobým zdravotným rizikám, ako je makulárna degenerácia, rakovina očí a úplná slepota v dôsledku odrazu slnečných lúčov od snehu.

Ale tiež peší turisti, cyklisti a celoroční milovníci slnka by sa mali v každom prípade chrániť pred UV žiarením v zime.

Aké je riešenie? Športové slnečné okuliare športových značiek, ktoré kombinujú vynikajúcu kvalitu, odolnosť proti nárazu a dizajn.

Prečo by ste mali nosiť športové slnečné okuliare v zime a počas zimných športov

Dokonca aj v zamračených zimných dňoch môžu slnečné lúče prechádzať cez mraky a počas zimy sneh odráža až 80 % slnečných lúčov, podľa webu Pharmacy Times.

Ako vidíte na obrázku nižšie, dlhá expozícia UV žiarenia môže preto poškodiť našu sietnicu, rohovku, spojivku, šošovku a jemnú pokožku okolo očí.

Škodlivé účinky UV lúčov na vaše oči

Slnko v zime však nie je jediným vinníkom. Oslnenie snehom, špina a vietor tiež spôsobujú bolestivé podráždenie vašich očí.

Odrazy v snehu môžu kvôli svojej extrémnej intenzite viesť k popáleninám sietnice, ak si počas zimných prázdnin nechránime oči. To isté platí pre drobné čiastočky nečistôt. Môžu sa rýchlo dostať do očí, poškodiť váš zrak alebo spôsobiť zápal.

Ktoré športy vyžadujú športové slnečné okuliare a aké?

Je váš partner nadšený lyžiar, váš starý otec vášnivý rybár? Alebo váš najlepší priateľ miluje cyklistiku za každého počasia?

Športové slnečné okuliare sú skvelým vianočným darčekom, ktorý chráni oči nielen pred slnkom. Ľudia, ktorí sa pohybujú po mokrom povrchu potrebujú polarizačné slnečné okuliare, aby minimalizovali oslnenie a zvýšili kontrast. Cyklisti a turisti potrebujú v lete aj v zime vynikajúce slnečné okuliare, aby chránili svoje oči pred slnečným žiarením, oslnením snehom a nečistotami.

Aké športy robia vaši blízki?

lyžiarske slnečné okuliare
Oakley Turbine Rotor

 

Lyžiari, snowboardisti a turisti potrebujú ochranné okuliare proti vetru, UV žiareniu a odrazom zo snehu.

Nakupujte lyžiarske slnečné okuliare

 
Rybárske slnečné okuliare
Arnette Hand Up

 

Rybári a fanúšikovia vodných športov sú veľmi vystavení oslneniu. To možno znížiť pomocou polarizačných slnečných okuliarov.

Kliknite pre výber rybárskych slnečných okuliarov

 
Cyklistické slnečné okuliare
Smith ATTACK MAG

 

Pre tých, ktorí radi jazdia na bicykli alebo v zime chodia na prechádzky sú k dispozícii špeciálne športové slnečné okuliare. Chránia pred nečistotami, vetrom a slnečným žiarením.

Pozrite sa na cyklistické slnečné okuliare

 

Prečo sú zimné slnečné okuliare ideálnym vianočným darčekom?

Športové slnečné okuliare v zime môžu byť skvelým vianočným darčekom pre vašu rodinu a priateľov. Verte tomu alebo nie, lyžiarske slnečné okuliare patria medzi najobľúbenejšie tipy na vianočné darčeky našich zákazníkov!

Z dobrého dôvodu. Zdravie očí je zásadné pre čoraz väčší počet ľudí. Vedia, že športové slnečné okuliare je dôležité nosiť v zime – najmä kvôli ich vynikajúcim bezpečnostným prvkom.

Značkové slnečné okuliare sú všeobecne považované za luxusný darček, ktorý možno nosiť po celý rok ako módny doplnok.

Ak hľadáte módne športové slnečné okuliare ako vianočný darček pre svojich blízkych, určite oceníte naše zľavy až 40 % na víkend Black Friday

Ktoré lyžiarske slnečné okuliare sú najlepšie?

Slnečné okuliare poskytujú zvislú ochrannú bariéru pre oči, ktorej účinnosť silne závisí na prenose žiarenia okuliarových šošoviek, geometrii slnečných okuliarov a podmienkach expozície. Optici spoločnosti Lentiamo preto odporúčajú nakupovať športové slnečné okuliare od overených predajcov, aby ste mali istotu, že budú účinné.

Nenechajte si ujsť módne modely od značiek Oakley, Adidas, Arnette a ďalších a nechajte si poslať svoj obľúbený model až domov s dopravou zdarma!

Všetky vysokokvalitné značkové slnečné okuliare vám ponúkajú maximálnu ochranu proti UV 400. Ak chcete pohodlie vašich očí posunúť na vyššiu úroveň, vyberte si model slnečných okuliarov, ktorý má polarizačné šošovky, aby sa minimalizovalo oslnenie zo snehu a mokrého povrchu!

Zdroje:

1. Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, https://www.nature.com/…0-018-0087-0
2. Pharmacy Times, https://www.pharmacytimes.com/…kin-and-Eyes

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

    Žiadna otázka...

    Údaje označené * sú povinné.

    Najviac predávané produkty