Zľavy až do 15% na kontaktné šošovky Lenjoy

Prihlásenie

Prečo sú v zime kontaktné šošovky praktickejšie ako okuliare?

Keďže chladné počasie pomaly získava na sile, rozhodli sme sa, že je načase povedať si niečo o výhodách nosenia kontaktných šošoviek v zimných mesiacoch. Veľa ľudí nosí šošovky aj vtedy, keď teploty klesnú pod nulu. Pretože teplota tela ovplyvňuje teplotu šošoviek, nemusíte sa báť, že by sa im v zime niečo stalo.

Nižšie uvádzame 3 hlavné výhody, ktoré majú v zime šošovky oproti okuliarom

Šošovky sa nezahmlievajú

V zime sa kvôli výkyvom teplôt často stáva, že sa sklá okuliarov ľahko zahmlia. To sa s našimi kontaktnými šošovkami nestane. Zrážky (dážď alebo sneh) na ne nemajú žiadny vplyv. Nezahmlia sa ako sklá okuliarov, takže si celý deň môžete užívať jasné videnie. Navyše si bez rámov doprajete aj širšie periférne videnie: a to je teda prvý dôvod, prečo je v zime praktickejšie nosiť kontaktné šošovky.

Môžete sa s nimi bez problémov venovať zimným športom

Na rozdiel od dioptrických okuliarov môžete šošovky pohodlne nosiť pod lyžiarskymi okuliarmi. Radi lyžujete, potýkate sa však s s drobnou poruchou zraku ako je krátkozrakosť alebo astigmatizmus? Správne zvolené kontaktné šošovky, ktoré ľahko skryjete pod lyžiarske okuliare, vám oproti dioptrickým okuliarom zaručia výborný obraz a vysoký komfort. Môžete sa venovať akémukoľvek zimnému športu a zároveň si užívať najlepší výhľad na svahy.

Sú oveľa pohodlnejšie

Ak nosíte kontaktné šošovky v zime, jednoducho si môžete natiahnuť kapucňu alebo čiapku bez obáv z nepohodlia. Keď zvolíte šošovky namiesto okuliarov, môžete sa obliecť teplejšie a vyhnete sa tak prechladnutiu. Naviac sa zbavíte pocitov nepohodlia, ktoré môžu občas spôsobovať rámy okuliarov. V zime odporúčame nosiť jednodenné kontaktné šošovky, ktoré si ráno nasadíte a nevyžadujú žiadnu starostlivosť, keď ich večer zase vyberiete.

Zhrňme si, prečo je teda v zimnom období lepšie nosiť kontaktné šošovky ako okuliare. Ak máte radi zimné športy, šošovky budú lepšou voľbou, pretože cez ne ľahko nasadíte lyžiarske okuliare. Nosiť ich môžete aj vtedy, keď vás mrazivé počasie donúti obliecť si veľa teplých vrstiev. Nepochybne najväčšou výhodou kontaktných šošoviek je ale to, že sa nezahmlievajú, takže si s nimi užijete oveľa jasnejšie videnie počas celej zimy.

Nenechajte si ujsť nič dôležité.

Prihláste si náš e-mailový spravodaj!

Komentáre

  • Nepodstatné

    Podľa mňa je najlepšia voľba LASER-ová operácia očí.
    Síce je drahšia ale oplatí sa.

    Odpovedať
    • Andrea
      Lentiamo.sk

      Dobrý deň,


      ďakujeme za Váš komentár. Operácia očí má určite svoje výhody, nie
      je však žiaľ vhodná pre všetkých. Bližšie sa tejto téme venujeme tiež
      v článku: https://www.lentiamo.sk/…cia-oci.html


      Prajem Vám pekný deň. Andrea


      Odpovedať

Údaje označené * sú povinné.

Najviac predávané produkty